Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Fwd: Αλλάζει το σύστημα επιλογής αξιωματικών

Αλλάζει το σύστημα επιλογής αξιωματικών


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 07:00
Τελευταία Ενημέρωση : 26/11/2009 11:50
367 λέξεις, ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Ανατροπές στο σύστημα επιλογής αξιωματικών για θέσεις διοικητών Τμημάτων και διευθυντών αστυνομικών υπηρεσιών, καθώς και κίνητρα για όσους αποδίδουν, σχεδιάζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως αποκάλυψε, χθες, σε ομιλία του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας.



Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε τις αλλαγές που σχεδιάζει για τις υπηρεσίες Ασφαλείας «που έχουν δομές της δεκαετίας του '50».

«Η απόφασή μας είναι να προκηρύξουμε ορισμένες θέσεις, πιλοτικά σε πρώτη φάση, θέσεις διοικητών Ασφαλείας, θέσεις διοικητών Αστυνομικών Τμημάτων, με κάποιες ειδικές συμφωνίες, ούτως ώστε να υπάρξουν αμοιβές για κάποιους ανθρώπους που δουλεύουν πράγματι και φέρνουν αποτελέσματα», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και τόνισε: «Να τελειώνει η αδράνεια και η τεμπελιά και η παραίτηση και η φοβία».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Χρυσοχοΐδης επανήλθε στο ίδιο θέμα και στα κίνητρα για τους αποδοτικούς αξιωματικούς και επεσήμανε ότι «θα υπάρχει για κάθε αποτέλεσμα και η ανάλογη επιβράβευση, με συμφωνίες από την αρχή που θα γίνονται μεταξύ ηγεσίας και των συγκεκριμένων ανθρώπων. Ετσι θα πάμε, έτσι θα γίνουμε σύγχρονοι, αποτελεσματικοί και θα επιβραβεύσουμε τους ικανούς ανθρώπους», τόνισε ο υπουργός.



Μ. Χρυσοχοΐδης: Να τελειώνουμε με τις πολιτικές ζαρντινιέρας και Ράμπο.

Αναφερόμενος στο θέμα της αστυνομικής βίας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προέτρεψε τους αξιωματικούς να μην επιτρέψουν φαινόμενα «ζαρντινιέρας» και «ράμπο». «Δε θα ξαναντροπιάσουμε το Αστυνομικό Σώμα με τέτοιου είδους συμπεριφορές», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε τις αλλαγές που σχεδιάζει για τις υπηρεσίες Ασφαλείας «που έχουν δομές της δεκαετίας του '50» και υποσχέθηκε ότι, μέχρι το Μάρτιο ή τον Απρίλιο, θα έχει αλλάξει πλήρως η Ασφάλεια Αττικής.

«Οφείλουμε να κάνουμε μια μεγάλη σύγχρονη υπηρεσία, που θα παλέψει το οργανωμένο έγκλημα, διότι σήμερα όλα κινούνται γύρω από την οικονομία», είπε ο υπουργός.

Επανέλαβε επίσης τη θέση του περί σχέσης τρομοκρατίας και κοινού ποινικού εγκλήματος. «Σήμερα, ακόμη και η τρομοκρατία, αυτό που λέγεται τρομοκρατία, είναι πια ένα εκρηκτικό μείγμα με το κοινό ποινικό δίκαιο, τις φυλακές, τους ποινικούς, όλα αυτό είναι μία συμπεριφορά, δίκτυα ολόκληρα» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Οι δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, περί «διαλυμένης αστυνομίας», προκάλεσαν την αντίδραση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που ήταν καλεσμένος στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών, ο οποίος δήλωσε ότι δεν δέχεται ότι παρέδωσε μια διαλυμένη Αστυνομία.

Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., που πήγαν στο συνέδριο, τόνισε: «Αν είναι έτσι όπως τα λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης, θα πρέπει να ντρέπομαι και εγώ, αλλά και εσείς για την άψογη συνεργασία που είχαμε». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου