Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

20100315 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ... ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ!!!!!
--- Στις Δευτ., 15/03/10, ο/η Grigoriou Yannis <YGrigoriou@helpe.gr> έγραψε:
Μπορεί οι πιο πολλοί να μην είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά οι αλήθειες παραμένουν πικρές, εάν δεν βαριόσαστε διαβάστε το

            Ε, ναι λοιπόν φταίω εγώ.

            Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό που μετά από 12 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.

            Φταίω εγώ που δεν είμαι πατριώτης όπως ο κ. Παπανδρέου και οι υπόλοιποι βουλευτές που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ οι περισσότεροι στο στρατό αλλά όμως νοιάζονται.

            Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοιπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.

            Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.

            Φταίω εγώ ο δημόσιος υπάλληλος που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες μέσω κρατικών χρημάτων και σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

            Φταίω εγώ ο εκπαιδευτικός γιατί αντί να κάνω ιδιαίτερα και να μην έχω οικονομικό πρόβλημα περιμένω να μου δώσει μισθό το κράτος.

            Φταίω εγώ  γιατί δεν μπορώ να αντιληφτώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και  μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια πόσοι Έλληνες εργάστηκαν στα μεγάλα έργα;

            Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο  μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.

            Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε καγιεν και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι  νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικό.

            Φταίω εγώ  ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαϊκές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις ?. Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις ? να φάμε παντεσπάνι.

            Φταίω εγώ   ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ.

            Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους.

            Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος εγώ ο εκπαιδευτικός των 1400 ευρώ θεωρούμαι δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη.

            Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και παροτρύνω και όλους όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται. Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων να θυμούνται τα εξής.

            1.     Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα απολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

            2.     Δεν  βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά.

            3.     Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος.

            4.      Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων.

            5.     Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις ? την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πουν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία.

            Παρόλο δε που δεν είμαι και τόσο πατριώτης προτείνω στην κυβέρνηση που σίγουρα όλοι είναι πατριώτες τα εξής μέτρα περιμένοντας να μας πει και κάποιος πόσα δις ? θα απέφεραν

            1.     Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

            2.     Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων.

            3.     Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ

            4.     Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών.

            5.     Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ.

            6.     Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών.

            7.     Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατική διαφήμιση

            8.     Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους

            9.     Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.

            10.  Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή γιατί οι εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους.

            ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ

            ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΕΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ

           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           

           

        __________________________________________________
        Χρησιμοποιείτε Yahoo!;
        Βαρεθήκατε τα ενοχλητικά μηνύματα (spam); Το Yahoo! Mail διαθέτει την καλύτερη δυνατή προστασία κατά των ενοχλητικών μηνυμάτων
        http://mail.yahoo.gr <http://mail.yahoo.gr/


________________________________

        Hotmail: Free, trusted and rich email service. Get it now. <https://signup.live.com/signup.aspx?id=60969


       
    __________________________________________________
    Χρησιμοποιείτε Yahoo!;
    Βαρεθήκατε τα ενοχλητικά μηνύματα (spam); Το Yahoo! Mail διαθέτει την καλύτερη δυνατή προστασία κατά των ενοχλητικών μηνυμάτων
    http://mail.yahoo.gr


Internal Virus Database is out of date.
Checked by AVG - http://www.avg.com
Version: 8.0.138 / Virus Database: 270.4.5/1533 - Release Date: 3/7/2008 7:19 μμ

__________________________________________________
Χρησιμοποιείτε Yahoo!;
Βαρεθήκατε τα ενοχλητικά μηνύματα (spam); Το Yahoo! Mail διαθέτει την καλύτερη δυνατή προστασία κατά των ενοχλητικών μηνυμάτων
http://mail.yahoo.gr

--

Ναι κυριε Γρηγοριου μου ,                                                                                                          οσο κι αν ποναει η αυτοκριτικη φταιτε!!!Επειδη τοσα χρονια με την ψηφο σας -εσεις και εκατομμυρια ομοιοι σας- φερατε στο προσκυνιο ,αναδειξατε και συντηρησατε οτι το χειροτερο για την  Ελλαδα,υπο τη μορφη ''πολιτικων '',''πρωθυπουργων'',''ηγετων''....                                                                                                    Σαν εκπαιδευτικοι:                                                                                                      Ποτε νοιαστηκατε αληθινα για την παιδεια αυτου του τοπου ,περα απο την απαιτηση αυξησεων,επιδοματων, απαιτηση νεων [!!!!]προσληψεων ''συναδελφων'',περα απο την εμμεση η' και αμεση υποδαυλιση σχολικων καταληψεων [ωραια η ''δημοκρατια'' σας!]???                    Ποτε σαν συνδ.κλαδος μπορεσατε να ξεφυγετε απο το καπελωμα ενος ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ κομματος και της τυφλας του?                                                                                                   Ποτε σαν ....πνευματικοι ανθρωποι ,διαδηλωσατε για καποιο οικολογικο θεμα , για την εθνολογικη  αλλοιωση του πληθυσμου της χωρας,για τη λαθρομεταναστευση,για την οικογενειοκρατια,για τη διαφθορα,....                                                                                            Σε ποια χωρα της Ευρωπης οι καθηγητες λυκειου εργαζονται 12--17     40λεπτα εβδομαδιαιως μονο????                                                                                                               Δεν θα εβλαπτε ολιγη αιδως!                                                                                                        Υ.Γ.Οσο για τα οικονομικα  μετρα ....,ΔΕν εχετε αντιληψη των μεγεθων   του προβληματος!!!! Προφανως τοσα χρονια ζουσατε στους τεχνητους παραδεισους του:: ''ολα πανε καλα'',''τωρα που μπηκαμε στην Ε.Ε. δεν εχουμε κανενα προβλημα'',η' το ανεκδιηγητο του κ. Σημιτη-το θυμασθε?-  '' τωρα ανοικουμε στον σκληρο πυρηνα των ισχυρων χωρων της Ευρωπης''  .                                                                                                               

Στις 15 Μαρτίου 2010 10:50 μ.μ., ο χρήστης Βασίλης Μακρής <ivan55m@yahoo.gr> έγραψε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου