Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ "ΚΛΕΙΣΙΜΟ" ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ!

ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ! ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ !Πρόσω ολοταχώς για τη διενέργεια δημοψηφίσματος και ακολούθως για τη διενέργεια εκλογών στο "νέο" κράτος πάνε τα Ηνωμένα Έθνη!

Χρονικά σύμφωνα με πληροφορίες μας το δημοψήφισμα και οι εκλογές στη "νέα" κατάσταση πραγμάτων τοποθετούνται εντός του φθινοπώρου του 2010 και οπωσδήποτε πριν το πέρας του έτους. 
Οι σχεδιασμοί του ξένου παράγοντα θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως των αποτελεσμάτων των παράνομων "εκλογών" στα κατεχόμενα χωρίς η "επανεκλογή" ή όχι του Ταλάτ να διαδραματίζει και ιδιαίτερη σημασία. 

Προς ενίσχυση του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος της εφημερίδας μας του περασμένου τεύχους, είναι η απροκάλυπτη αναφορά του Υφυπουργού της Βρετανίας, Κρίς Μπράιαντ στον πρόεδρο τηε ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου ότι οι συνομιλίες είναι σαν τα μανιτάρια, τα οποία πολλαπλασιάζονται ραγδαία όταν κλειστούν σε σκοτεινό θάλαμο.

Οι συνομιλίες είναι σε προχωρημένο στάδιο και σ' αυτό συνέβαλαν οι μυστικές συνομιλίες που έχουν εκτυλιχθεί κατά διαστήματα στο Λονδίνο, υπό την εποπτεία Νορβηγών και Σουηδών, όπως το ΠΟΝΤΙΚΙ αποκάλυψε.

Ενδεικτικά γεγονότα της σοβαρότητας της κατάστασης, αλλά και του προχωρημένου της διαδικασίας είναι η απροκάλυπτη συμπεριφορά του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ σε ότι αφορά τις δηλώσεις του περί τη αναγκαιότητας σύγκλησης πενταμερούς διάσκεψης για την ασφάλεια και όπως πληροφορούμαστε αυτά που διαμηνύει σε Ε/Κύπριους και Τ/Κύπριους ο Αυστραλός διπλωμάτης, ότι δηλαδή πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για τη λύση.

Ο Ντάουνερ έχει πολλαπλασιάσει τις επαφές του με άτομα και από τις δύο κοινότητες τα οποία ο ίδιος θεωρεί ως ανθρώπους-κλειδιά στην προσπάθεια για να προετοιμαστεί το έδαφος και το σχέδιο να κερδίσει έστω και με 50% +1 !

Οι ξένοι έχουν ενθαρρυνθεί από την κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η επαφή του Ντάουνερ με τον Εκπρόσωπο τύπου του ΔηΣυ, Χάρη Γεωργιάδη, τον οποίο βολιδοσκόπησε για να δει τη θέση του ΔηΣυ στο ενδεχόμενο να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν Χριστόφια Ταλάτ με το πέρας της παρούσας φάσης των συνομιλιών στις 30 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση Αναστασιάδη - Ταλάτ και μάλλον βαίνει καλώς για τους Τούρκους και τους ξένους , οι οποίοι θέλουν να "ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ" υποχωρήσεις του Χριστόφια υπό τη μορφή δήθεν συγκλήσεων και σε άλλες πτυχές της Διακυβέρνησης.

Η τελευταία εξέλιξη , δηλαδή η άσκηση πίεσης (συμπεριλαμβανομένης και της δήλωσης του ΓΓ του ΟΗΕ) για να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν με τους πιο πάνω στόχους , επιβεβαιώνει πλήρως δημοσίευμα της εφημερίδας μας , που αποκάλυπτε ότι θα επιδιωκόταν η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος και το κλείδωμα δήθεν συγκλήσεων και σε άλλες πτυχές του κυπριακού.

Αν τελικά αυτό υλοποιηθεί , θα αποτελεί την επίτευξη του στόχου του ΟΗΕ για μια μορφή ενδιάμεσης ή μερικής συμφωνίας.

Αυτό που απομένει τώρα είναι η σφυγμομέτρηση της Κοινής γνώμης και η μέτρηση αντιστάσεων και αντιδράσεων.

Επί του παρόντος οι ξένοι βολεύονται όταν έχουν την εξής εικόνα ενώπιον τους:

1. ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ να συμπλέουν. 

2. Το ΔΗΚΟ να είναι δεμένο στο άρμα του ΑΚΕΛ, άρα αναξιόπιστο και ανήμπορο να αντιδράσει.

3. Την ΕΔΕΚ, το Ευρωπαϊκό Κόμμα και τους Οικολόγους να είναι ασυντόνιστοι και σκόρπιοι, όπως και διάφορες άλλες ομάδες και οργανωμένα σύνολα του λαού, που αντιδρούν στις μεθοδεύσεις τους.

Φυσικά το πάθημα του 2004 τους έγινε μάθημα και τώρα είναι πολύ πιο προσεχτικοίι και μεθοδικοί.


Από Κυπρ. ΠΟΝΤΙΚΙ
19.03.10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου