Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Σχόλιο του Ελευθέριου Β. στην ανάρτηση
"Γερμανία: Δεν έχουμε τεχνογνωσία - Να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ".

Επειδή αποστρέφομαι αφάνταστα τα εσχατολογικά και τις γελοιότητες έχω να πω επί του θέματος τα εξής απλά.
Προσφυγή στο ΔΝΤ θα είναι η απόλυτη καταστροφή για την χώρα. Θα κάνουμε ορισμένες δεκαετίες για να ανακάμψουμε. Το επίπεδο ζωής θα πέσει ανεξέλεγκτα ενώ σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή η κατάσταση θα είναι διαχειρήσιμη.
Οι όποιες επιλογές στροφής στο ΔΝΤ είναι σήμα στις αγορές αδυναμίας άντλησης κεφαλαίων. Αυτό σημαίνει πως ότι έχουμε δει ως τώρα από κερδοσκοπικές επιθέσεις θα είναι απλώς ιστορίες αγάπης στο κοντινό μέλλον.

Η ικανότητά μας για ανάπτυξη μετατίθενται στο πολύ μακρινό μέλλον. Επίσης το γενικό οικονομικό πλαίσιο της χώρας θα υποβαθμιστεί ραγδαία σε επίπεδο ανατολικοευρωπαϊκής χώρας μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Υπήρξε στις χθεσινές εφημερίδες που κινούνται στον φιλοκυβερνητικό χώρο συντονισμένη διαρροή του σεναρίου του ΔΝΤ και προφανώς η ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του γερμανικού κυβερνόντος κόμματος έρχεται σαν απάντηση σε αυτές τις διαρροές. Δηλαδή ουσιαστικά λέει πως αν θεωρείται πως έχετε αδυναμία να αντλήσετε κεφάλαια και θεωρείτε ότι λύση είναι το ΔΝΤ απευθυνθείτε εκεί διότι εμείς απαιτούμε δύσκολες αποφάσεις από εσάς. Δύσκολες αποφάσεις θα απαιτηθούν φυσικά και στην περίπτωση προσφυγής στο ΔΝΤ.

Οι διαρροές αυτές είναι ένας ακόμα κρίκος στην μακριά αλυσίδα της απροσμέτρητης κυβερνητικής ανικανότητας που τους τελευταίους μήνες βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά μας. Στην αρχή ήταν η άρνηση των μέτρων στην συνέχεια οι δηλώσεις περί «Τιτανικού», οι διαρροές περί στροφής στην Κίνα η πεντάμηνη καθυστέρηση των μέτρων και η καθυστέρηση των φορολογικών μέτρων… Τελικά είναι τόσα πολλά αυτά που συνέβησαν ώστε κανείς χάνει το λογαριασμό. Οι άνθρωποι που χειρίζονται τις μοίρες αυτής της χώρας είτε είναι τρομερά ανίκανοι είτε σκοπίμως οδηγούν την χώρα στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή. Η οποιαδήποτε απόφαση προσφυγής στο ΔΝΤ δεν θα βαραίνει την προηγούμενη κυβέρνηση ούτε του κακούς γερμανούς.

Η απόφαση θα είναι δική μας του ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικού κόμματος και του Γεώργιου Παπανδρέου ως πρωθυπουργού. Αυτόν προσωπικά θα βαραίνει ιστορικά και οι όποιες καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία θα είναι αποτέλεσμα μηνών λανθασμένης διακυβέρνησης σε μια εποχή που τα γεγονότα είναι πολύ ρευστά. Οι αποφάσεις και τα μέτρα που τυχόν θα έφταναν να ανακόψουν τις κερδοσκοπικές επιθέσεις ακόμα πριν τα Χριστούγεννα τώρα πλέον είναι ανίκανα να σταματήσουν την κατρακύλα και αυτοί συνεχίζουν στο ίδιο ανεύθυνο μοτίβο αδιαφορώντας για τις ζωές των ανθρώπων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου