Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ;

‟Δεν αρκεί να αποδεικνύουμε ένα πράγμα, πρέπει επίσης να παρασύρουμε ή να ανεβάζουμε τους ανθρώπους προς αυτό. Γι’ αυτό πρέπει να μάθει ο γνώστης να λέει τη σοφία του: και συχνά με τρόπο που να ηχεί σαν τρέλα!”
                                                                                                                           Φ. Νίτσε


   Άρθρο του καθηγητή οικονομικών Λιότσιου Σ.Βασίλη

     Όσοι παροικούν την Ιερουσαλήμ και κατανοούν ,στο ελάχιστο, τον οικονομικο-πολιτικό χωροχρόνο γύρο τους, έχουν μια εύλογη απορία : ‟Γιατί οι διεθνείς τραπεζίτες και η άρχουσα ελίτ κλιμακώνουν απροκάλυπτα την επίθεσή τους στους φτωχούς  ; Πως είναι δυνατόν μέσα σε ένα κολοσσιαίο ιστορικά κλίμα αμφισβήτησης και εγρήγορσης των λαών ,αυτοί να εντείνουν την αντιληπτή πλέον ,επίθεσή τους ; Που ποντάρουν ; Γιατί δε φοβούνται;” Η απάντηση είναι και πάλι μπροστά στα μάτια μας ,αρκεί να συνδέσουμε ,με επιστημονικό (ορθολογικό αν θέλετε) τρόπο ,τα κομμάτια του πάζλ .
     Οι τραπεζίτες λοιπόν ,σε συνεργασία με την άρχουσα ελίτ ,έχουν πλέον ΤΑ ΠΑΝΤΑ στα χέρια τους : κυβερνήσεις και ηγετικές ομάδες  πολιτικών κομμάτων. Νόμους (παγκόσμιους και εθνικούς) ,ΜΜΕ και τράπεζες.  Οίκους αξιολόγησης,    χρηματιστήρια και  κεντρικές τράπεζες .  Παιδεία , τέχνη και επιστήμη. Στρατό, έρευνα και τεχνολογία ! Όλα είναι ελεγχόμενα από αυτούς ,πιστέψτε το ,δείτε το, είναι ξεκάθαρο !
     Δε φοβούνται λοιπόν γιατί ξέρουν (υπολογίζουν) ότι οι πιθανότητες να αντιδράσουν οι λαοί μέσα σε τόσο πρακτοροποιημένο και ελεγχόμενο πλέον πολιτικό περιβάλλον είναι ελάχιστες ,στο βαθμό που έχουν ακόμα πλήθος εναλλακτικών σεναρίων (ακόμη και πολέμους) στα συρτάρια τους. Η επιρροή, ο έλεγχος και  η προπαγάνδα τους στη ζωή μας, είναι τόσο μεγάλη και επιστημονική  ,που δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι ζούμε  σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας .Τα πράγματα που συνθέτουν το χωροχρόνο μας είναι δυστυχώς ψευδαισθήσεις που μας έχουν επιβληθεί ! Η δημοκρατία , η πολιτική, η ισότητα ,το έθνος ,η πατρίδα ,το χρήμα ,η ισότητα, η αλήθεια, είναι ελαστικές ψευδαισθήσεις που κινούνται σε ένα επίπεδο παρέλκυσης και στοχευμένης σύγχυσης .Αυτοί που επιτέθηκαν πραξικοπηματικά στη Λιβύη, αυτοονομάστηκαν ‟φίλοι της Λιβύης” και δήθεν τη βοηθούν τώρα να ορθοποδήσει (χρεώνοντάς την με νέα ‟χαρτιά”) και ο …πολιτισμένος κόσμος το παρακολουθεί με απάθεια !  Δώσαν στον ομπάμα νόμπελ ειρήνης (!!!!) ,αθώωσαν νομικά τους Ισραηλινούς για την δολοφονική ,πειρατικού τύπου, επίθεση σε πλοίο που προσπάθησε να περάσει βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα ! Όλα απροκάλυπτα πλέον, ξεδιάντροπα, λες και δεν υπάρχει κοινός νους , λες και δεν υπάρχει ιστορική γνώση , αντιστοίχηση, ή σύγκριση εννοιών και νοημάτων.
     Η άρχουσα ελίτ έχει δική της παιδεία και κοσμοθεωρία ,τις οποίες διδάσκει μόνο στα‟ανώτερα” μέλη της και σε δικά της πανεπιστήμια .Σε αυτά ,οι υποψήφιοι μελλοντικοί ηγέτες – πράκτορες, διδάσκονται, αναισθησία, υποκριτική , Ελληνοφάνεια, ‟πολιτική συμπεριφορά”, ‟πολιτικό λόγο” (βλέπε βερμπαλισμός , παραπληροφόρηση , προπαγάνδα και ατιμίες)  και φυσικά , ‟μοντέρνα” και  εσκεμμένα  ακαταλαβίστικη για το λαό, χρηματοοικονομία !
     Η σταδιοδρομία των κηνσόρων της άρχουσας ελίτ, δεν έχει ‟αποτυχίες” , γιατί δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα τέτοιες . Οι ‟αποτυχίες” είναι μέρος σχεδίου και χρησιμοποιούνται ώστε να έχει νομοτελειοφάνεια και αιτιολογία (δήθεν) η εξέλιξη . Με απλά λόγια , να μπορούν να ισχυριστούν ότι ,αφού χρεοκόπησε ο τάδε οργανισμός ,λόγω των γνωστών …οικονομικομαθηματικών νόμων, θα ακολουθήσει αυτό, ή το άλλο , ενώ στην πραγματικότητα ,όλα είναι υπολογισμένα , τιμολογημένα και αποφασισμένα εκ των προτέρων ! Οι τράπεζες που κερδίζουν και οι τράπεζες που χρεοκοπούν ,ανήκουν στους ίδιους ανθρώπους ,τι άλλο να πούμε .Όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο Ρουμπινί ,‟οι νόμοι προσφοράς και ζήτησης, έχουν από καιρό πάψει να υφίστανται” ! Ο διευθυντής της Merrill Lynch ,της αμερικανικής τράπεζας που πτώχευσε και για τη διάσωσή της ο Αμερικανικός λαός πλήρωσε πάνω από 160 εκ. δολάρια , αντί να απολυθεί και αφού κέρδισε τεράστια ποσά από ‟ατομικές επενδύσεις” στη τράπεζα ,(κέρδισε 90 εκ δολάρια τις χρονιές 2006-07 !!!) αφέθηκε να παραιτηθεί και να εισπράξει αστρονομικά ποσά αποζημιώσεων (161 εκ δολ !!!??). Ο άνθρωπος που τον αντικατέστησε (Τζων Τέιν) πήρε 87 εκ δολ τις δυο επόμενες χρονιές και ενώ ο λαός είχε επωμισθεί τη ‟διάσωσή” της τράπεζας πληρώνοντας ξανά το …μάρμαρο .Ο παπακωσταντίνου, ενώ απέτυχε παταγωδώς στην οικονομική του πολιτική , τιμωρήθηκε με το …υπουργείο ενέργειας ,ώστε να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, στο βαθμό που έχει αποδείξει πόσο αδίστακτος είναι (μετά το λοβέρδο βέβαια) στη προσπάθεια για πτώχευση εκ των έσω της χώρας ‟του” !
    Οι …ταγοί αυτοί της άρχουσας νομενκλατούρας δεν δώσαν ποτέ τους εξετάσεις ! Δεν ήρθαν ΠΟΤΕ σε επαφή με τα κοινωνικά προβλήματα και την ανασφάλεια των φτωχών! Δεν ξέρουν τι είναι φτώχεια ! Κατ’ ουσίαν είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ ,ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ! Πως γίνεται αυτό ; Μα το ‟σύστημα” δεν χρειάζεται ικανότητα  , υπακοή (και αναισθησία) μόνο χρειάζεται ! Πήγαν λοιπόν σε ιδιωτικά σχολεία ,σε αμερικανικά κολέγια και στη συνέχεια – χωρίς εξετάσεις – μπήκαν (καλέστηκαν στην ουσία) στα παραπάνω δικά τους πανεπιστήμια (Ηarvard κλπ). Τέλος ,αφού αποφοίτησαν (αμφιβάλω αν έδωσαν ποτέ τους ‟πραγματικές” εξετάσεις), στάλθηκαν στη χώρα μας , διορίστηκαν αμέσως γενικοί διευθυντές τάδε υπουργείων, ή οργανισμών και στη συνέχεια με τη βοήθεια των δικών τους ΜΜΕ, προβλήθηκαν και επιβλήθηκαν στην κοινή γνώμη και στην πολιτική ζωή ! Πως ξεπετάχτηκε ξαφνικά ο Σαμαράς ως αδιαμφισβήτητος ηγέτης ,υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ ,ενώ ως υπουργός για 2 χρόνια είχε πιεί το αμίλητο νερό ; Ποιος τον είχε ακούσει μέχρι τότε ; Και από πού κι ως που, ‟αδιαμφισβήτητος” ; Αυτός δεν είχε αντιταχθεί στη ΝΔ με την δημιουργία της ΠΟΛ.ΑΝ ;
    Θυμηθείτε τον πραξικοπηματικό τρόπο της ανάληψης (παράδοσης κατόπιν διαταγών) της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον σημίτη στον παπανδρέου επί αμερικανικού (παρακαλώ) εδάφους .Ξαφνικά ένας άνθρωπος που αποτελεί τον ορισμό της έννοιας ΑΤΑΛΑΝΤΟΣ , έγινε …πολιτική κεφάλαιο  για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα (!?)
    Σκεφτείτε όμως και κάτι άλλο : Το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση τον Οκτώβρη του 2009 και ξαφνικά, μέσα σε ένα μήνα, ‟έρχεται” νομοσχέδιο για τον Καλλικράτη. Πότε πρόλαβε ο ραγκούσης να δημιουργήσει ένα νόμο σελίδων με επικές νομικές και όχι μόνο προεκτάσεις, μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα και ποια αναγκαιότητα υπήρχε και δεν το ξέραμε ; Τον είχε έτοιμο και τον μελετούσε από πριν όταν ήταν στην αντιπολίτευση ; Και πως ήξερε ότι θα ήταν ο αρμόδιος υπουργός ; Το ίδιο συμβαίνει και με τον παπαϊωάννου. Από που κι ως που, ξαφνικά ,μετά τον ανασχηματισμό, αναλαμβάνει υπουργός και αμέσως φέρνει νόμο για αποποινικοποίηση των ναρκωτικών ; Ποια άμεση κοινωνική αναγκαιότητα υπήρχε (και μάλιστα τέτοια ώρα) και δεν το είχαμε αντιληφθεί ;  ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΑΣ ΗΧΕΙ ΣΑΝ ΤΡΕΛΑ: ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΝΟΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙ ΕΞΩΘΕΝ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ - ΩΣ ΚΑΛΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ - ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ  ΕΤΣΙ  ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ! ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΩΣ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ,ΕΣΤΩ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ (βλέπε FED). ΕΙΝΑΙ ΚΗΝΣΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ (ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ) ,ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ (ΕΛΛΑΣ Α.Ε γι αυτούς). ΕΝΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟΛΜΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ .
    Με τόση ,οικονομική .στρατιωτική αλλά κυρίως πολιτική δύναμη ,οι τραπεζίτες και οι παρασιτικοί βοηθοί τους, της άρχουσας πολιτικής ελίτ ,δεν φοβούνται τίποτα. Εδώ και χρόνια ,αργά αλλά σταθερά ,έχουν δημιουργήσει μέσω της παιδείας και των ΜΜΕ ,μια γενιά πλήρως αποπροσανατολισμένη ,αμόρφωτη και με αδόκιμα ιδανικά. Νέους που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα νοήματα των λέξεων ,χωρίς έρμα και χωρίς βασικές γνώσεις, για να ψιλοκατανοήσουν έστω, το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος τους .Έτσι ακόμα και τώρα, η συντριπτική τους  πλειοψηφία κοσμεί τις καφετέριες, τα γήπεδα και τα Greek idols  και πάντως όχι τις πλατείες !  Η οργή τους υπάρχει μόνο για τον αντίπαλο οπαδό και όχι για τους πολιτικούς που έσβησαν με μια μονοκονδυλιά όχι μόνο το μέλλον τους ,αλλά και το χαμόγελό τους.
     Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες μιας ελεγειακής εμμονής της κυβέρνησης σε μέτρα φαύλου κύκλου ,που παράγουν νομοτελειακά αναμενόμενες αστοχίες, οι οποίες φέρνουν νέα μέτρα  και πάει λέγοντας. Δεν το ξέρουν ; Αναρωτιέται ο εκτός των τειχών (ή ο εξυπνάκιας) Έλληνας : ‟Είναι τόσο άσχετοι” ; ‟Δε βλέπουν ότι η συνταγή είναι όχι μόνο αδιέξοδη αλλά και διαλυτική” ; ‟Τι κάνουν ,τι ελπίζουν” ; ‟Κάτι μωρέ θα ξέρουν αυτοί !”
     Μα αλήθεια,υπάρχουν έλληνες που πιστεύουν ότι το Φεβρουάριο του 2012 ,θα έχουμε‟πρωτογενή πλεονάσματα” ; Κι αν έχουμε ,τι θα γίνει, όταν οι ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους  ,τα τοκοχρεολύσια και οι τόκοι των νέων δανείων, μαζί με τις αποπληρωμές των ομολόγων θα είναι στο 60% του ΑΕΠ ; Θα μας δανείζουν οι ‟αγορές” τότε, επειδή θα έχουμε ‟πρωτογενές πλεόνασμα” ;Σε ποιον τα πουλάνε αυτά;   Αυτοί ξέρουν λοιπόν ,αλλά κάνουν ότι δεν ξέρουν.  Ο λαός δεν πρέπει να καταλάβει ότι αυτά που γίνονται είναι εσκεμμένα και έχουν στόχο αυτά ακριβώς που βλέπουμε : τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και τους κράτους μας ώστε να πουληθεί κοψοχρονιά. Οι ίδιοι – στη χειρότερη περίπτωση – θα δραπετεύσουν στο εξωτερικό με ελικόπτερα, σε παραδείσους ελεγχόμενoυς από τηνGoldman Sachs, αφού θα έχουν πλουτίσει από τα CDS που σίγουρα κατέχουν.  Ούτως ή άλλως έξω είναι οι ‟πατρίδες” τους ! (Οι οικογένειες των μισών υπουργών και του προέδρου της δημοκρατίας ούτως ή άλλως μένουν μόνιμα στο εξωτερικό !) Αυτά ακόμα και τώρα , δυστυχώς ,‟ηχούν ως τρέλα” στα αυτιά πολλών κι εκεί είναι το πρόβλημα.
    Βλέπετε τώρα ποιος ήταν ο ρόλος του Καλλικράτη που αιφνιδίως μας προέκυψε; Προετοίμαζε την εύκολη - και σε εξευτελιστικές τιμές - πώληση της χώρας μας (και όχι‟τους”) σε κομμάτια, σε ξένους ‟επενδυτές” και την αποικιοκρατική παραχώρησή της, με τη δημιουργία ‟ζωνών  ειδικού οικονομικού καθεστώτος”, με παραδείσιες φοροαπαλλαγές, ελαστικούς μισθούς πείνας ,ασύδοτη εργοδοσία και φυσικά, την εγκληματική εξάντληση των φυσικών μας πόρων, πόρων που θα χρειαζόμασταν για τη μελλοντική και πολυδιαφημιζόμενη δήθεν ανάκαμψή μας.
·       Έξοδος απ’ το ευρώ, την Ε.Ε και τους περιορισμούς τους.
·       Μονομερής διαγραφή του χρέους.
·       Κρατικοποίηση των τραπεζών. 
·       ΚΟΠΗ ΑΤΟΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
και μη φοβάστε τίποτα !!! Μόνο αυτό δεν περιμένουν !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου