Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΒΕΑ

Μίχαλος: Η κυβέρνηση δημιουργεί το νέο κίνημα "δεν έχω να πληρώσω"

Επαναξέταση της οικονομικής πολιτικής και άρση του νέου τέλους στα ακίνητα, ζητά από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Μίχαλος: Η κυβέρνηση δημιουργεί το νέο κίνημα  δεν έχω να πληρώσω
"Το ΕΒΕΑ και στη συντριπτική του πλειοψηφία ο επιχειρηματικός κόσμος, ήταν και είναι κάθετα αντίθετοι με το "κίνημα δεν πληρώνω" αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μίχαλος. "Η νέα ληστρική επιδρομή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση όμως, εναντίον επιχειρήσεων και πολιτών, με την επιβολή του δυσβάσταχτου τέλους για τα ακίνητα, την καθιστά ηθική αυτουργό της δημιουργίας ενός νέου ισχυρού κινήματος αυτού, του "δεν έχω να πληρώσω".
Καλούμε την κυβέρνηση και προσωπικά τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, να μην προβεί στη θεσμοθέτηση του νέου αυτού τέλους στα ακίνητα και να επανεξετάσει συνολικότερα την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, καθώς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα δημόσια έσοδα θα καταρρεύσουν λόγω της αδυναμίας της πλειοψηφίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και γενικότερα των φορολογουμένων, να αποδώσουν τους πολλαπλούς δυσβάσταχτους φόρους που τους έχουν επιβληθεί.
Επανειλημμένα το ΕΒΕΑ έχει τονίσει ότι η έξοδος της χώρας από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την εύκολη λύση της φορολογικής αφαίμαξης επιχειρήσεων και πολιτών.
Απαιτείται η υιοθέτηση και προώθηση ενός νέου μείγματος πολιτικής που θα στοχεύει στην ανάπτυξη.
Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, οι πολιτικές σκληρής λιτότητας οδηγούν σε ύφεση.
Σε περιόδους ύφεσης, η επιβολή νέων φόρων επιτείνει την ύφεση και διευρύνει την ανεργία.
Όταν η ανεργία ξεπεράσει το 20% του ενεργού πληθυσμού, ο κίνδυνος ρήξης της κοινωνικής συνοχής είναι βέβαιος" καταλήγει η δήλωση του προέδρου του ΕΒΕΑ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63381360

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου