Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

Πρόστιμα-φωτιά σε βάρος του παραιτηθέντος υπουργού Β. Μαγγίνα

112.156 ευρώ για την ανέγερση και 52.782 ευρώ ετησίως για το «αναψυκτήριο»

Πρόστιμα-φωτιά σε βάρος του παραιτηθέντος υπουργού Β. Μαγγίνα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2007 07:00
AYΣΤΗΡΑ πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης προβλέπει το πόρισμα της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής για την αυθαίρετη κατοικία του παραιτηθέντος υπουργού Απασχόλησης Βασίλη Μαγγίνα που έχει ανεγερθεί στη β' ζώνη προστασίας του Υμηττού, στο Κορωπί που επιτρέπεται μόνο η κατασκευή αναψυκτηρίων.

Με βάση το πόρισμα της Νομαρχίας η άδεια που είχε εκδοθεί για αναψυκτήριο χρησιμοποιήθηκε για την οικοδόμηση οικίας ενώ στο ίδιο οικόπεδο υπάρχουν τέσσερις αυθαίρετες κατασκευές και επιπλέον η πισίνα που έχει κατασκευαστεί είναι παράνομη.

Κατόπιν αυτού το πόρισμα προβλέπει την επιβολή προστίμου ανέγερσης συνολικού ύψους 112.156 ευρώ και διατήρησης 52.782 ευρώ το χρόνο προκειμένου να μην κατεδαφιστεί το κτήριο.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου η έκθεση αυτοψίας που αφορά τις κατασκευές που διαπιστώθηκαν στην ιδιοκτησία για την οποία έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια 2/97 επ' ονόματι Αικ. Παπαδάκη (συζύγου Β. Μαγγίνα) στη θέση «Χατζίρια» Κορωπίου. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκαν τα εξής:

- αλλαγή χρήσης του κτίσματος της οικοδομικής άδειας 2/97 από αναψυκτήριο σε κατοικία

- κατασκευή δύο κτισμάτων συνολικής επιφανείας 73 τετρ. μέτρων

- κατασκευή βοηθητικών κτισμάτων: γκαράζ, αποθήκη, μπάρμπεκιου, μηχανοστάσιο πισίνας

- κατασκευή πισίνας

- κατασκευή στεγάστρου με καλαμωτή

- εναπόθεση κοντέινερ

- κατασκευή τμημάτων περιτοιχίσεως πέραν του επιτρεπτού ύψους

«Σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία καταλογίσθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 112.156 ευρώ για την ανέγερση και 52.782 για τη διατήρηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νομαρχίας, ενώ διευκρινίζεται ότι κατά της εν λόγω έκθεσης αυτοψίας υπάρχει δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός 30 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου