Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Gmail - [Εθνικισμός] Καταδικασμένος απο του Εφετείο

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Αλαβάνος: Ο κ. Μπαρώ, είναι καταδικασμένος στις 23 Φεβρουαρίου του2000 από το Εφετείο του Παρισιού

Καταδικασμένος από του Εφετείο Παρισιού ο άνθρωπος που θέλει να κλείσει την Ολυμπιακή. Μιλώντας στη βουλή την παρασκευή 14Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του ΣΥΝ μεταξύ των άλλων για το θέμα της ολυμπιακής είπε: " Κύριε Υπουργέ, είχαμε μια κοινή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μια δεκαετία περίπου με καλή συναδελφική σχέση και προσωπικά σας εκτιμώ. Θεωρώ όμως ότι είστε σε εντελώς λάθος πολιτικό δρόμο, σε επικίνδυνο δρόμο για την ανάπτυξη της χώρας μας και θέτετε τις αεροπορικές μεταφορές μας σε μια φοβερή παγίδα.

Με αυτό το σχήμα που χρησιμοποιείτε, σχήμα που χρησιμοποιήθηκε συνεχώς από τις Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και από τις Κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. λέτε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε γιατί είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υπάρχουν οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτούς τους κανόνες. Άρα, το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα το λύνει ο κ. Μπαρώ. Και ο κ. Μπαρώ είναι το πρόσωπο της επικαιρότητας.

Ουσιαστικά, συγνώμη πιστεύω ότι κατά κάποιον τρόπο του έχετε παραχωρήσει τη θέση σας του κ. Μπαρώ, με μια άποψη, απλώς να τα βρούμε με τον κ. Μπαρώ. Το δεύτερο που συνδέεται εντελώς με το πρώτο, είναι ότι τα προβλήματα ξεκινάνε γιατί σε αυτούς τους κανόνες στους οποίους ο μεγάλος φύλακας, ο μεγάλος φρουρός, ο ταξιάρχης, ο αρχάγγελος είναι ο κ. Μπαρώ, είναι οι κανόνες σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις όπου η Ολυμπιακή Αεροπορία είχε μια κατάχρηση ενισχύσεων κρατικών, πράγμα το οποίο παραβιάζει τις αρχές του ανταγωνισμού που θέλει ισότιμη μεταχείριση όλων των εταιρειών. Και οι δύο πλευρές δεν στέκουν.

Κύριε Υπουργέ, πρέπει να τελειώσουμε με τον κ. Μπαρώ. Ο κ. Μπαρώ, είναι καταδικασμένος στις 23 Φεβρουαρίου του 2000 από το Εφετείο του Παρισιού, σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή για κλεπταποδοχή, dicelle d'abus de confiance και για κατάχρηση κοινωνικών αγαθών dicelle d' abus desbiens sociaux. Ο κ. Μπαρώ, μέχρι πριν από λίγο ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας ήταν πρωταγωνιστής σε σκάνδαλο των 24,7 εκατομμυρίων Γαλλικών Φράγκων τα οποία με παράνομο τρόπο κατέληξαν στα ταμεία του Κόμματος του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κέντρου, που ανήκε στον Συνασπισμό του κ. Σιράκ και προέρχονταν από κατασκευαστικές εταιρείες, από real estate και από το χονδρεμπόριο.

Πώς αυτός ο κύριος, ο καταδικασμένος από Γαλλικά δικαστήρια σε ποινή φυλάκισης, έρχεται σήμερα εδώ να διευθετήσει θέμα που έχει σχέση με τα συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών, με τους ανταγωνισμούς μεγάλων επιχειρήσεων, με μια τεράστια αγορά που διεκδικείται από διάφορες πλευρές, όταν είναι υπόλογος για τέτοια αδικήματα; Όχι υπόλογος, καταδικασμένος είναι. Και λέω, απλώς για να γίνει γνωστό, ότι αμέσως μετά την καταδίκη του, με νόμο του 1995 ο Πρόεδρος Σιράκ, προχώρησε σε αμνηστία του κ. Μπαρώ. Και με βάση αυτόν τον Γαλλικό νόμο ο οποίος πάει να προστατεύσει ένα γνωστό διεφθαρμένο κατεστημένο που υπήρχε στη Γαλλία, αμνηστεύεται και καθαρίζεται το ποινικό του μητρώο και απαγορεύεται στον Τύπο της Γαλλίας να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στη δραστηριότητα αυτή του κ. Μπαρώ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά απαγορεύεται να συνεχιστούν οι δικαστικές ανακρίσεις για το κατά πόσον αυτά τα κονδύλια κατέληξαν και για ιδίαν χρήσιν στον κ. Μπαρώ και στους συνεργάτες του. Ας τελειώσουμε με τον κ. Μπαρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου