Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

"Η Βαλκανική εμπλοκή"

Καταχωρώ το ακόλουθο μήνυμα επειδή το θεωρό σημαντικό και αρκετά ενημερωτικό για το διαχρονικό και εκκρεμές θέμα της Μακεδονίας.

Αγαπητέ Ναύαρχε και Φίλοι,

"..Μετά την μάχην της Χαιρώνειας [2 Αυγουστου-1 Σεπτεμβρίου 338 π.Χ.] η ηγεμονία της Ελλάδας περιήλθε από τους Θηβαίους στους Μακεδόνες.

Μετ' ολίγον ο Μέγας Αλέξανδρος ανεκηρύχθη εις τον Ισθμόν Στρατηγός-Αυτοκράτωρ όλων των Ελλήνων εις τον κοινών κατά των βαρβάρων αγώνα.

Ο Κορίνθιος Δημάρατος [ φίλος του Κορίνθιου πολιτικού και στρατιωτικού ηγέτη Τιμολέοντος [411-337 π.Χ.] συναγωνισθείς μετ’ αυτού [345 π.Χ] για την απελευθέρωση της Σικελίας από τους Τυρράνους και τους Καρχηδόνίους. Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος ευρίσκετο σε διάσταση με τον πατέρα του, λόγω των σχέσεων του Φιλίππου με την Κλεοπάτραν [τελευταίαν συζυγόν του] και είχε φύγει εις Ήπειρον, ο Δημάρατος συνεβίβασεν πατέρα και υιόν και επανήλθεν ο Αλέξανδρος εις Μακεδονίαν] προσφωνών τούτον ανεφώνησεν "Χαίρει ουν ή τε Ελλάς άπασα και η Μακεδονία.." οργισθείς ο Μέγας Αλέξανδρος και αναπηδήσας ανέκραξεν "Αλλ' ώ Μακάριε εστίν ούν Ελλάς και η Μακεδονία" [=αλλά βρε ανόητε Ελλάδα είναι και η Μακεδονία]..."

[Από το βιβλίο του θείου μου [αδελφού της μητέρας μου, Αντισυνταγματάρχου Πυροβολικού ε.α. Θεοδώρου Δρακούλη Βουδικλάρη, [1904-1977] "Η Βαλκανική εμπλοκή" Αθήνα 1962 [το διάβασα ως Ανθυπολοχαγός το 1963]

Το παραπάνω βιβλίο [σελίδες 142] το είχα στείλει το 1991 [όταν άρχισε πάλι το πρόβλημα με τα Σκόπια] στην Κυβέρνηση, Υπουργείο Εξωτερικών, όλα τα κόμματα και αριθμό βουλευτών. Μου απάντησαν και ευχαρίστησαν μόνον ο Στ. Παπαθεμελής και το ΚΚΕ..]

[Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, ο θείος μου γράφει "Η Μακεδονία είναι η καρδιά της Ελλάδος και όποιος τους παλμούς της δεν ακούει , δεν είναι Έλλην"

Δ. Αλευρομάγειρος

----- Original Message -----

From: Sotirios Georgiadis

watch video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου