Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Ελλάδα το μεγαλείο σου ...

Η κυβέρνηση, υπό το σημερινό χάος του διεθνούς οικονομικού κραχ, αντί να δίνει αρωγή και ΕΛΠΙΔΑ στο λαό, με χίλιους δυο τρόπους, σπέρνει το ΦΟΒΟ και την καταστροφή. Δηλαδή οι κυβερνώντες δεν έχουν ιδέα περί των στοιχειωδών αρχών και κανόνων της διοίκησης-ηγεσίας.
Και τώρα έρχομαι στο γνωστό γεγονός του θανάσιμου τραυματισμού του 17χρονου το περασμένο Σάββατόβραδο।
Η αστυνομία η οποία συμπεριφέρεται συντεχνιακά, όπως προκύπτει από τα παρατιθέμενα δυο έγγραφα.
Συγκεκριμένα, αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ κινείται αντίθετα σε μονόδρομο,
παρά τρίχα να προκληθεί σύγκρουση, αναφέρεται το συμβάν (βλέπε έγγραφο) και η ΕΛΑΣ δεν είναι σε θέση να εντοπίσει το αυτοκίνητο και τον παραβάτη।Δηλαδή, η ΕΛΑΣ δεν τηρεί ημερολόγιο της κινήσεως των οχημάτων της। Και όχι μόνον αυτό, αλλά κατά το χρονικό διάστημα από καταγγελίας (13.9.2006) μέχρι τελικής απαντήσεως (12.2.2007), δηλ. για πέντε μήνες λάμβανα περίεργα τηλεφωνήματα.
Πέραν τούτου, είναι γεγονός ότι στα μπλόκα που στήνει η ΕΛΑΣ οι αστυνομικοί, σχεδόν κατά παγίαν τακτική, ελέγχουν τους διερχόμενους ασκεπείς , ξεκούμπωτοι και ενίοτε καπνίζοντες κρατώντας κάποιο νες καφέ στα χέρια τους.
Με αυτή την εμφάνιση, που πολλά υποκρύπτει, δεν είναι δυνατόν η ΕΛΑΣ να επιβληθεί και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και ασφάλεια στους Έλληνες φορολογούμενους.
Και αυτοί, συμπερασματικά, εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο και κανόνα της δημόσιας διοίκησης "έχουμε βάλει το λύκο να φυλάει τα πρόβατα".


Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 15χρονο αυτός ο ίδιος δίνει την εικόνα ατόμου που εκτελούσε κοντράτο "συμβόλαιο"। Πάει παρκάρει το περιπολικό, επιστρέφει πυροβολεί και απέρχεται ως να μην είχε συμβεί τίποτα।
Τέτοια ανάλγητη συμπεριφορά μόνο σε αμερικανικές γκαστερικές ταινίες έχω δει.
ΣΓΣ

1 σχόλιο:

  1. Το λάθος έγινε! Το μπουλντόγκ του χορτάτου Κυβερνήτη σκότωσε ένα μωρό παιδί! Το ηλίθιο, αλλά πιστό μπουλντόγκ τσαντίστηκε, γιατί ένιωσε ότι θίχτηκε ο ηλίθιος εγωισμός του κι έφαγε ένα παιδί που απλά του αντιμίλησε.

    Ο χορτάτος Κυβερνήτης τώρα τρέμει, γιατί βλέπει ξαφνικά ότι πέφτουν όλοι να τον φάνε. Στον πανικό του μέσα διατάζει να μην δείξουν καμία επιείκεια στο μπουλντόγκ του, ζητάει την υποδειγματική τιμωρία του, νομίζοντας ότι έτσι θα εξιλεωθεί.

    Όμως ο κόσμος ξέρει ποιος εκπαίδευσε και ποιος επέτρεψε στο μπουλντόγκ να νομίζει ότι είναι κάποιο. Ο κόσμος ξέρει ποιος είναι αυτός που το χρησιμοποιούσε όποτε ήθελε για να κάνει τη δουλειά του. Το ηλίθιο μπουλντόγκ, από την άλλη, έκπληκτο δεν έχει καταλάβει ακόμα τι έκανε! Γιατί θεωρεί ότι αυτό που έκανε, είναι να εφαρμόσει αυτό που πάντα του έλεγε το αφεντικό του…

    Ο Κυβερνήτης όμως δεν έχει παρόν, αλλά ούτε μέλλον! Όσα μπουλντόγκ και ν' αμολήσει, ο κόσμος πια θα αντισταθεί, γιατί βαρέθηκε να είναι στην από κάτω. Βαρέθηκε να βλέπει τα λεφτά του να κάνουν φτερά, κατευθυνόμενα συνεχώς σε πράσινες και γαλάζιες τσέπες! Βαρέθηκε να πεινάει αυτός και οι πατέρες να τρώνε μέχρι σκασμού. Βαρέθηκε να προσπαθεί να αγοράσει ένα σπίτι και οι τράπεζες-εργοδότες του Κυβερνήτη να τον αρμέγουν μέχρι θανάτου…

    Έτσι, αυτή η δαγκωματιά ήταν η τελευταία που μπορούσε ο κόσμος να ανεχτεί. Ήταν η τελευταία που μπορούσε ο λαός να αντέξει. Ήταν η σταγόνα στο ποτήρι που δεκαετίες τώρα γεμίζει με φαρμάκι…

    Μόλις ο Κυβερνήτης ρευτεί από το βραδινό του φαγητό, θα καταλάβει ότι πια δεν κυβερνάει αυτός τον τόπο. Και καλά θα κάνει το πρωί, να πάει να παραιτηθεί…

    nd

    ΑπάντησηΔιαγραφή