Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Υπάρχει κυβέρνηση ...

Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13 της 21।11.2008, δηλ. εδώ και ένα μήνα η εφημερίδα επισημαίνει τις προσδοκίες ορισμένων εσωτερικών και εξωτερικών συνιστωσών.

ΣΓΣ

Παράλληλα με αυτό το δημοσίευμα διατυπώνονται οι ακόλουθες παρατηρήσεις και σκέψεις.

Η κυβέρνηση της επανίδρυσης του κράτους σαστισμένη τελείως ανίκανη και ανήμπορη θεάται τα τεκταινόμενα.

Η μηδενική ικανότητα ηγεσίας παρατηρείται όταν οι διοικούντες δεν έχουν διοικήσει ούτε περίπτερο.

Η δημοκρατία είναι ευθύνη και παρρησία, που ο ελληνικός λαός κάτι τέτοιο δεν έχει αντιληφθεί.

Η ανοχή και η ατιμωρησία είναι αυτή που οδηγεί στην αναρχία.

Συνέπεια των προηγηθέντων είναι η πολιτική, οικονομική και κοινωνική παρακμή που οδηγεί σε μια μορφή κοινωνικής εξέγερσης.

Οδηγηθήκαμε σ’ αυτό το σημείο από το αχαλίνωτο και ατιμώρητο φαγοπότι του Χρηματιστηρίου, των κουμπάρων, των ομολόγων, του Βατοπεδίου, του Τοπλού και τόσων άλλων. Όταν ένας καλόγερος κάνει ανάληψη 2 εκ. € και με μια βαλίτσα τα μοιράζει επισκεπτόμενος διάφορα γραφεία, και γύρω μας υπάρχουν οι μισθοί των 700 €, τότε δημιουργούνται οι προϋποθέσεις πικρίας και δυσφορίας. Αυτά τα αντικρουόμενα φαινόμενα δημιούργησαν συσσωρευμένη αγανάκτηση που εξερράγη και εκδηλώθηκε με την έκρηξη του παρελθόντος Σαββατοκύριακου (6-8/12/2008).

Συναφώς διατυπώνονται οι ακόλουθες αφελείς ερωτήσεις.

Πρώτη απορία. Δεδομένου ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι όργανα της ΕΛΑΣ (της εκάστοτε Κυβέρνησης), όπως ορισμένοι κακοπροαίρετοι ισχυρίζονται και διαδίδουν, διατυπώνεται το ερώτημα «τι είναι αυτό που εμποδίζει την ΕΛΑΣ (την εκάστοτε κυβέρνηση) να συλλάβει αυτούς τους ακραίους αναρχικούς αντιεξουσιαστές, που είναι εχθροί της κοινωνίας και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν;». Οι αναρχικοί κρινόμενοι εκ του αποτελέσματος είναι ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ. Αν δεν ήταν μηδενιστές δεν θα κατέστρεφαν και θα ισοπέδωναν τόσες και τόσες επιχειρήσεις και περιουσίες.

Δεύτερη απορία. Οι κάποιοι βουλευτές, όλων των κομμάτων, σήμερα το πρωί βγήκαν στα ραδιόφωνα και στα παράθυρα των τηλεοράσεων σχολιάζοντας και επικρίνοντας τα έκτροπα. Κατόπιν τούτου, θα ήθελα να ρωτήσω : «οι εκλεγμένοι του λαού τι έκαναν κατά τη διάρκεια των θλιβερών γεγονότων στις περιοχές που εκλέγονται;».

Ως ηγετικές οντότητες ex officio των εκλογικών τους περιφερειών θα έπρεπε να βγουν μπροστά, ως μπροστάρηδες και να καθοδηγήσουν τους πολίτες στην απόρριψη των καταστροφών, στην ηρεμία και τη σύνεση και την ειρηνική διαδήλωση. Δεν πάνε στις περιφέρειες τους μόνον για να εισπράξουν τη ψήφο που θα τους στείλει στη βουλή και τον πακτωλό του κρατικού χρήματος των Ελλήνων φορολογουμένων.

ΣΓΣ



1 σχόλιο:

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ, Η ΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή