Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Συμβόλαιο τύπου μαφίας;



Δεδομένων των στοιχείων που δίδονται στο ακόλουθο άρθρο του ΕΤ και του γεγονότος ότι μετά την αποτρόπαια πράξη του ο έμπειρος αστυφύλακας απομακρύνθηκε του χώρου του συμβάντος πεζός σαν να μην συνέβαινε τίποτα, στο μόνο συμπέρασμα που οδηγούμαστε είναι ότι εν λόγω ειδικός φρουρός συμπεριφέρθηκε σαν να εκτελούσε κοντράτο «συμβόλαιο» τύπου μαφίας.

ΣΓΣ

Γιατί πάτησε τη σκανδάλη

Δευτέρα, 08.12.08

Ποιος είναι ο 37χρονος ειδικός φρουρός που σημάδεψε με το όπλο του το 15χρονο και πάτησε τη σκανδάλη;

Αυτοί που τον γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έναν ιδιαιτέρως έμπειρο και με καλή γνώση της περιοχής των Εξαρχείων αστυνομικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία δέκα χρόνια και συγκεκριμένα από το 1999, οπότε αποφοίτησε από τη Σχολή και κατετάγη στο Σώμα Ειδικών Φρουρών και μέχρι σήμερα, υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, πραγματοποιώντας συχνότατα περιπολίες στους δρόμους της περιοχής. Ως εκ τούτου, φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και ο ίδιος να είναι οικείος στους θαμώνες της περιοχής.

Από τους συναδέλφους του χαρακτηρίζεται ως ψύχραιμος, με μεγάλη εμπειρία σε συμπλοκές, όπου πολλές φορές έτυχε να προκληθεί ή ακόμα και να φάει ξύλο, όπως λένε. Και οι δύο ειδικοί φρουροί που πρωταγωνίστησαν στο τραγικό συμβάν του Σαββάτου είχαν, σύμφωνα με συναδέλφους τους, ζήσει πολλές φορές παρόμοιες καταστάσεις. Έτσι, αν και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την πράξη του ειδικού φρουρού, αφού δηλώνουν κατηγορηματικά ότι ο πυροβολισμός από αστυνομικό επιτρέπεται μόνο εφόσον κινδυνεύει η ζωή του ή η ζωή τρίτου και αυστηρά στον ίδιο χρόνο, αποδίδουν το τραγικό συμβάν στην «κακή στιγμή» και ενδεχομένως σε ένα «λάθος» ή μία «υπέρβαση» εκ μέρους του, ενώ θεωρούν βέβαιο ότι επέδρασε ο φόβος. Τον 37χρονο (σ.σ: ο οποίος σημειωτέον είναι παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών και κατάγεται από την Καλαμάτα, αλλά κατοικεί μόνιμα με την οικογένειά του στο κέντρο της Αθήνας) όπως υποστηρίζει συνάδελφός του, ο οποίος συνομίλησε μαζί του, φέρεται να τον απασχολεί μόνο ότι έχει τρία παιδιά, τα οποία σε λίγα χρόνια θα έχουν την ηλικία του παιδιού που έπεσε νεκρό από τη σφαίρα του. Αυτό όμως δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός και τις ευθύνες που επισύρει.

Έτσι, λίγο μετά τις δύο χθες το μεσημέρι ο ειδικός φρουρός οδηγήθηκε -ως όφειλε- στον εισαγγελέα, μαζί με το συνάδελφό του που ήταν μαζί του στο συμβάν. Κατά του 37χρονου που πυροβόλησε ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, ενώ στο συνάδελφό του δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Οι δύο άνδρες παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή από τον οποίο και επρόκειτο να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Ελεύθερος Τύπος

Ευχαριστώ ΜΜΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου