Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Σχόλια & σκέψεις επί των επεισοδίων

Βγάλτε τις κουκούλες ωρέ ..!

http://politis-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.htmlhttp://politis-gr.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.html

Χθες βράδυ στις ειδήσεις του ALPHA με φωτογραφίες και ο κ. Μαργαρίτης (ΣΥΡΙΖΑ) παρουσίασαν και κατήγγειλαν ότι οι κουκουλοφόροι και οι ροπαλοφόροι ήσαν αστυνομικοί. Παρουσιάστηκαν φωτογραφίες απαράδεκτου εναγκαλισμού αστυνομικών και κουκουλοφόρων. Κατόπιν τούτου η κυβέρνηση επιβάλλεται να λάβει θέση.

Επίσης κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ ότι οι στρατηγοί της ΕΛΑΣ ήσαν απόντες, γεγονός που μου θυμίζει ότι την κρίσιμη περίοδο της επιστράτευση του 1974 είχε εξαφανιστεί άπασα η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι με συνέπεια ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Σίσκο να συνομιλήσει με τον ΑΓΕΝ, ως εκπρόσωπο της τότε ελληνικής κυβέρνησης. Αν τούτο αληθεύει θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει τα δέοντα μέτρα.

Επειδή από τα ΜΜΕ έχει γίνει πολύς θόρυβος, μέχρι πλύση εγκεφάλου, γύρω από το θέμα των πυροβολισμών στον αέρα από τους αστυφύλακες εκτιμώ ότι αυτή η διαδικασία – έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε – είναι μέσα στους κανόνες εμπλοκής και ως εκ τούτου ουδέν μεμπτό. Άλλωστε ποιος ο λόγος που οπλοφορούν οι αστυφύλακες; Επί του προκειμένου παρατηρείται ότι τα όπλα τους είναι πιστόλια με συνέπεια να απορρίπτονται οι κάλυκες και να προκαλούν αυτούς που θέλουν να προκαλούνται, εάν είχαν περίστροφα τότε οι κάλυκες δεν θα απορρίπτονταν και δεν προκαλούσαν το κοινόν αίσθημα.

Επίσης, πάλι χθες στο κανάλι Blue Sky, αν κατάλαβα καλά κατατέθηκε η πληροφορία ότι μια ΜΚΟ που πρωτοεμφανίστηκε το 1974 στην Αγγλία έφτιαξε παρακλάδι της και στην Ελλάδα/Αθήνα και αυτή η ομάδα η οποία ως εκτιμάται χρηματοδοτείται από ΗΠΑ (G. Soros;) έχει εκδιώξει του αναρχικούς από τα Εξάρχεια και τους έχει αντικαταστήσει, αλλά σε περισσότερο οργανωμένη μορφή.

Επίσης, κατά την εκτίμησή μου, το κυρίαρχο ζήτημα των τελευταίων ημερών δεν είναι οι καταστροφές και λοιπά, αλλά η σχεδόν άμεση αντίδραση των πάσης φύσεως νέων, που ειδοποιήθηκαν από SMS. Το μέσα σε μια ώρα κατέβασμα τόσο μεγάλου πλήθους στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας δεν είναι κάτι που δεν έχει προετοιμαστεί περιμένοντας τη κατάλληλη στιγμή, που δόθηκε με τον αδόκητο φόνο του μικρού 15χρονου.

ΣΓΣ


Ευχαριστώ nikoliasn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου