Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας

Ο υπογράφων αγαπητός συνάδελφος, αν και προσπάθησε δεν κατόρθωσε να διαβιβάσει την ακόλουθη επιστολή προς την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον Τ/Ο σταθμό SKAI, γι' αυτό αναλαμβάνω την δημοσίευσή της στο ιστολόγιο μου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ॥
Εκτιμώ ότι τα ΜΜΕ, εφόσον επιθυμούν να είναι αξιόπιστα, επιβάλλεται, αναφερόμενα σε ιστορικά γεγονότα, τουλάχιστον, να ανατρέχουν στις πηγές.
ΣΓΣ

Αξιότιμοι Κύριοι
Με λύπη είδα στο αξιόλογο ντοκιμαντέρ του Σκαι ‘ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ’ της 1ης Δεκεμβρίου τον κ. Γ. Μαυράκη να αναφέρει ανενδοίαστα ότι ‘ τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού απέπλευσαν τον Απρίλιο του 1941 με τους Ναύτες και τους
Υπαξιωματικούς και με 2 έως 3 το πολύ Αξιωματικούς για την Αλεξάνδρεια.
Περισσότερο από όλα με λυπεί το γεγονός ότι ο παραπάνω κύριος εμφανίζεται σαν «Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδέσμων Αγωνιστών Μέσης Ανατολής ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ». Θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι σύμφωνα με τα αρχεία του Πολεμικού Ναυτικού στη Μέση Ανατολή συμμετείχαν στον απόπλου των πλοίων μας 133 Αξιωματικοί και 20 Αρχικελευσταί, Ναυτικοί Δόκιμοι ( 2 Υποναύαρχοι, 5 Πλοίαρχοι, 9 Αντιπλοίαρχοι, 13 Πλωτάρχες, 25 Υποπλοίαρχοι, 26 Ανθυποπλοίαρχοι, 43 Σημαιοφόροι και 20 Αρχικελευστές Ναυτικοί Δόκιμοι, πλέον των 18 υπηρετούντων στο εξωτερικό εκείνη την εποχή, και 10 Εφέδρων εκ μονίμων .
Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας και της αξιοπιστίας του σταθμού ΣΚΑΙ,γιατί είναι λυπηρό ημιμαθείς και εμπαθείς υπαξιωματικοί άσχετοι με το Ναυτικό να αναφέρονται σε γεγονότα του Πολεμικού Ναυτικού τη στιγμή που ευρίσκονται εν ζωή παλαίμαχοι Ναύαρχοι πού έζησαν τα γεγονότα και επίσημες εκδόσεις της Ιστορικής Υπηρεσίας του ΠΝ.

Μετά τιμής
Εμμανουήλ Ζαρόκωστας
Επίτιμος Αντιναύαρχος Π.Ν.

1 σχόλιο: