Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Σκοπιανό: Νέα επίδειξη αδιαλλαξίας από τον Γκρούεφσκι


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 07:00

    * Μπακογιάννη: Το μήνυμα προς Σκόπια

«Δεν υπάρχει διάθεση για συμβιβασμό από ελληνικής πλευράς στο ζήτημα της ονομασίας», ανέφερε -σε συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Sitel»- ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα ζητεί πλήρη αλλαγή σε όλα.
Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Η θέση τους και οι παρατηρήσεις τους επί της τελευταίας πρότασης του διαμεσολαβητή ήταν προς αυτή την κατεύθυνση - ότι δηλαδή πρέπει να προχωρήσουμε στην αλλαγή της εθνικής ταυτότητας, της ονομασίας της γλώσσας, της ονομασίας του έθνους, του Συντάγματος της χώρας, των διαβατηρίων, ενώ η χρήση της ονομασίας να μην γίνεται μόνον εκεί όπου χρησιμοποιείται το FYROM μέχρι σήμερα, αλλά παντού...

Αυτή είναι η θέση τους και σε αυτή δύσκολα κάποιος μπορεί να εντοπίσει κάποιον συμβιβασμό ή βούληση για συμβιβασμό. Οι συνομιλίες συνεχίζονται», είπε.

Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι «μετά τις εκλογές, η Ελλάδα θα αντλήσει δυνάμεις ώστε να αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά την εξεύρεση λύσης, διότι εμείς επιζητούμε λύση.

Προτεραιότητά μας είναι η χώρα να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Είμαστε έτοιμοι για συμβιβασμό, όχι όμως για κάτι που δεν μοιάζει διόλου με συμβιβασμό».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ανέγερσης αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες για την κατασκευή μνημείων και αγαλμάτων στο κέντρο της πόλης ανήκουν στον ομώνυμο περιφερειακό δήμο της πρωτεύουσας.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/17/1630282.htm


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου