Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Τους ... καμαρώνω ....

Το επόμενο βήμα της Άγκυρας στο Αιγαίο

February 19, 2009

 

Άσκηση-πρόκληση στο Αιγαίο που θα ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου, σχεδιάζει η Τουρκία. Η Άγκυρα καλεί μάλιστα να συμμετάσχουν σε αυτήν ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Ενδεικτική των προθέσεων της Τουρκίας στο Αιγαίου είναι και η ονομασίας της άσκησης: «Egemen 2009», δηλαδή «Ηγεμόνας 2009». Στο σχεδιασμό της άσκησης, δεκάδες νησιά του Αιγαίου εμφανίζονται ως τουρκικά. Με την άσκηση, η Αγκυρα επιχειρεί να εμφανίσει νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από τη Θάσο μέχρι το Καστελλόριζο, ως αποστρατικοποιημένα, και διχοτομημένο το Αιγαίο στον 25ο Μεσημβρινό. Επιπρόσθετα, η Τουρκία δεσμεύει 20 περιοχές σε όλο το μήκος του FΙR Αθηνών για πτήσεις αεροσκαφών χωρίς να υποβάλλει σχέδια πτήσεων στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, αμφισβητώντας και πάλι το εύρος του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου.

Η Ελλάδα έχει ήδη κάνει ορισμένες επαφές με τις χώρες που έχουν κληθεί, η ανταπόκριση είναι θετική, χωρίς ωστόσο να έχουν δεσμευθεί.

Αναπάντητο ακόμα το ερώτημα αν το ελληνικό ΓΕΕΘΑ γνώριζε τις προθέσεις της Τουρκίας και τι έκανε η πολιτική ηγεσία. Η διαρροή πάντως της είδησης από το Πεντάγωνο λέει πολλά.

Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά, το επόμενο βήμα της Άγκυρας στις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο θα είναι η διεθνοποίηση του προβλήματος. Εμ βέβαια, αφού έστειλαν και φρεγάτα τους να κόβει βόλτες στο Σούνιο, λογικό είναι …

Και που θα πάει. Αργά η γρήγορα θα γίνει και η Μύκονος θέρετρο των πασάδων για να έλθουν , όπως έχουμε ξαναπεί, όλα στην θέση τους,

 

http://www.antinews.gr/?p=5313

3 σχόλια:

  1. «Γίνονται οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την τουρκική άσκηση»
    NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 14:47
    Τελευταία Ενημέρωση : 20/02/2009 14:52

    Από πλευράς Ελλάδας γίνονται όλες οι απαραίτητες και ενδεδειγμένες ενέργειες για την τουρκική άσκηση, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για τη μεγάλη αεροναυτική άσκηση που σχεδιάζει η Τουρκία το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, με τη συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων νατοϊκών χωρών (ΗΠΑ, Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο).

    Με την άσκηση, η Αγκυρα επιχειρεί να εμφανίσει νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από τη Θάσο μέχρι το Καστελλόριζο, ως αποστρατικοποιημένα, και διχοτομημένο το Αιγαίο στον 25ο Μεσημβρινό. Επιπρόσθετα, η Τουρκία δεσμεύει 20 περιοχές σε όλο το μήκος του FΙR Αθηνών για πτήσεις αεροσκαφών χωρίς να υποβάλλει σχέδια πτήσεων στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, αμφισβητώντας και πάλι το εύρος του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου.

    Κληθείς να διευκρινίσει ποιές είναι αυτές οι ενέργειες της χώρας μας, ο κ. Αντώναρος δήλωσε: «Πέραν των όσων σας είπα, για λόγους που πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε, δεν έχω να προσθέσω κάτι».

    http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/20/1632221.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2-21-2009

    Πρέπει νά ξέρετε ότι έχει ήδη σημάνει συναγερμός μέσα στήν Ομογένεια τής Αμερικής καί Καναδά. Θά γίνει κινητοποίηση γενική. Εδώ είναι πραγματικός Ελληνισμός. Εδώ υπάρχουν Ελληνο-Αμερικανοί πού θά κάνουν πάταγο.Ο νεαρός Αλέξης Γιανούλιας είναι ενδειξη γιά τό τί θά γίνει. Η δική μου η γνώμη είναι η εξής: Ολοι οι απόστρατοι αξιωματική νά κάνετε μια τεράστια ειρηνική διαδήλωση στό κέντρο τής Αθήνας εναντίον τών σχεδίων τής Τουρκίας στό Αιγαίο. "'Ω δαιμόνιοι, μέχρι τίνος πρύμνην ανακρεούεσθε?"

    Μιχάλης Κ. Γκιόκας,M.D.,Ph.D.

    Tel: 925\946-0180

    Alamo,California

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ SOTSOT

    Καλά κάνεις και τους καμαρώνεις....
    Αλλά γιατί άραγε συμβαίνουν όλα αυτά;
    Μου φαίνεται ότι φταίει ο Καραμανλής με τα βέτο του, την μη επίλυση του Κυπριακού τότε που ο γιωργάκης και ο κωστάκης ο σημιτάκος τα είχαν όλα έτοιμα για την επίλυση και τους τα χάλασε , με την φιλοευρωπαϊκή του πολιτική και τα παλιοανοίγματά του προς τους ρώσσους και τους κινέζους πρώην και νυν κομουνιστές.
    Συμφωνεί και ο γιωργάκης ότι ο Καραμανλής διέλυσε την εξωτερική πολιτική. Και υπόσχεται να την επανορθώσει.
    Άντε λοιπόν, όσοι θέλουν να τελειώσουν τα δεινά της Ελλάδος, ας βοηθήσουν (μαζί με όλους τους άλλους άμεσα ενδιαφερομένους), να αναλάβει την πρωθυπουργία ο γιωργάκης έτσι ώστε να επιλυθούν τα παραπάνω προβλήματα και να ζήσουμε ήσυχα με τους γείτονές μας.
    Και τότε θα δουν οι Τούρκοι...

    Χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή