Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

«Καίει» πολιτικά πρόσωπα ο Βγενόπουλος για την υπόθεση των ομολόγων

 

 Αποστολή με email 

Θέμα ποινικών ευθυνών για πολιτικά πρόσωπα ανακύπτει, ύστερα από την απολογία του προέδρου της Marfin, Ανδρέα Βγενόπουλου, για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων. Ο Βγενόπουλος καταδεικνύει ως αποκλειστική υπεύθυνη για το σκάνδαλο, την κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση ήταν αυτή που προέτρεψε τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων να επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα, αναφέρει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από την εμπλοκή του στην υπόθεση, ως τραπεζίτης στο δομημένο ομόλογο του ταμείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. 
Συγκεκριμένα, κατονομάζει τον τότε υπουργό Απασχόλησης Σ.Τσιτουρίδη, τον οποίο κατηγορεί για το ότι γνώριζε πολύ καλά τι συνέβαινε, καθώς, άλλωστε ο ίδιος είχε δηλώσει ότι "οι τοποθετήσεις στους κρατικούς αυτούς τίτλους, έγιναν χωρίς την ανάληψη επενδυτικού κινδύνου". Έταιρος υπεύθυνος ο Γ.Κουρής, γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, ο οποίος παραδέχτηκε δημοσίως ότι υπήρξαν εκδόσεις ομολόγων οι οποίες επέφεραν τεράστια κέρδη στο Δημόσιο. 
Στην απολογία του, ο πρόεδρος του ομίλου Marfin, αφήνει αιχμές ακόμη και για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γ.Αλογοσκούφη, αφού, καθώς αναφέρει, οι επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα εξυπηρετούσαν τους σχεδιασμόυς του υπουργείου Οικονομικών και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο, 24 ασφαλιστικοί οργανισμοί προχώρησαν στη συντονισμένη αγορα του συγκεκριμένου επενδυτικού προϊόντος, από το οποίο υπολογίζεται ότι το Δημόσιο εξοικονόμησε 100 εκατ. ευρώ κέρδη. Όλα αυτά υπό την πλήρη γνώση της Τράπεζας της Ελλάδος καταλήγει ο κ.Βγενόπουλος. 
Σε περίπτωση που η δικογραφία εις βάρος των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων δεν σταλει στη Βουλή μέχρι τον Ιούνιο, τα ποινικά αδικήματα που προκύπτουν, πρόκειται να παραγραφούν. 

1 σχόλιο:

  1. Εκτιμώ ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες επιβάλλεται να σοβαρευτούν και να εφαρμόσουν το απλό και αυτονόητο δόγμα «Έγκλημα και τιμωρία». Διαφορετικά η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, που ήδη βρίσκεται στα χαμηλότερά, θα πάει ακόμα πιο κάτω και ο νικητής στις επόμενες εκλογές θα είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ που σήμερα συγκεντρώνει το 49% των ερωτηθέντων, ενώ ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 46%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή