Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Έχει δίκιο ο Μάνος

Με την κοινή λογική έχει απόλυτο δίκιο ο Στ. Μάνος. Άλλά έλα που η ΝΔ θέλει κεκράκτες ...
ΣΓΣ

Μάνος μαινόμενος για το αφορολόγητο των ΜΜΕ



 

 Αποστολή με email 

Οι πληροφορίες για την επικείμενη επαναφορά της διάταξης που επιτρέπει σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ να διαχειρίζονται το 2% του τζίρου των επιχειρήσεών τους χωρίς παραστατικά «έβγαλε έξω από τα ρούχα του» τον πρώην υπουργό, Στέφανο Μάνο, ο οποίος έκανε λόγο για κυβερνητική αθλιότητα. Κάλεσε, μάλιστα, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να... «ξεσηκωθεί».

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξαναχαρίσει το αφορολόγητο 2% στους εκδότες και καναλάρχες, σε μια στιγμή που ο ελληνικός λαός δεν ξέρει τι του ξημερώνει, που τον απειλεί η ΕΕ, που ο κ. Προβόπουλος ζητάει μέτρα και που ήδη ετοιμάζονται νέοι φόροι», δήλωσε ανάμεσα σε άλλα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Είναι θέμα για το οποίο περιμένω από τον κύριο Παπανδρέου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το κόμμα του είναι έντιμο, να βγει να πει ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, να τους πάρει ο διάολος και να τους σηκώσει. Κυριολεκτώ. Δεν επιτρέπεται σήμερα στην Ελλάδα, όταν όλος ο κόσμος είναι γονατισμένος, να γίνονται αυτές οι αθλιότητες», πρόσθεσε. 

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του πρώην προέδρου του ΣΥΝ, Νίκου Κωνσταντόπουλου. Υπολογίζεται ότι μέσα από το αφορολόγητο του 2%, ιδιοκτήτες ΜΜΕ κερδίζουν περισσότερα από 20 μαύρα εκατομμύρια ευρώ ετησίως. 

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποδοκιμάζει την πρωτοβουλία της εφημερίδας Καθημερινή (που έφερε στο προσκήνιο το θέμα), μιλώντας για τον κίνδυνο η ενδεχόμενη κατάργηση του αφορολόγητου του 2% να πλήξει οικονομικά τις μικρές εφημερίδες του κλάδου. Μάλιστα, η Ένωση αναφέρει ότι ειδικά ο Όμιλος Αλαφούζου εξασφάλισε χαριστικά άδεια τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου