Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Γι' αυτό θέλουν εκλογές

Χορός δισεκατομμυρίων: Οι νταβατζήδες μαζεύουν τα... ρέστα τους

Μια σκληρή παρτίδα πόκερ ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου εξελίσσεται αυτή την περίοδο και μέχρι τις εθνικές εκλογές με φόντο το ποσό μαμούθ των 30 δισ. ευρώ που αφορά δημόσια έργα, ενέργεια, επικοινωνίες και αναδιάταξη του υπάρχοντος τραπεζικού σκηνικού.

Οι σημαντικότεροι παίκτες που αυτή την περίοδο επιδιώκουν συμφωνίες στρατηγικού χαρακτήρα με Καραμανλή και Παπανδρέου εντείνουν τις πιέσεις τους προς τη μια ή την άλλη πλευρά προκειμένου να πάρουν καλύτερη θέση στην κούρσα της διεκδίκησης αυτής της σημαντικής πίτας, η οποία – σε περίοδο οικονομικής κρίσης – θα διαμορφώσει τη νέα φουρνιά «νταβατζήδων» και θα καθορίσει τα νέα παιχνίδια διαπλοκής για τα επόμενα χρόνια.

Οι περίπου είκοσι επιχειρηματίες που διεκδικούν μερίδιο στα δεκάδες δισ. ευρώ του κρατικού κορβανά και των ευρωπαϊκών κονδυλίων από τη μια πιέζουν τον Καραμανλή βρίσκοντάς τον σε τρομερά ζόρια προκειμένου να αποσπάσουν όσα μπορούν μέχρι τις εκλογές με αντίτιμο κάθε είδους στήριξη και από την άλλη επιδιώκουν να κάνουν «προσύμφωνα» με τον Γιώργο Παπανδρέου, τα οποία ευελπιστούν να ισχύσουν στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα... http://www.topontiki.gr/Pontiki/index.php?option=com_content&task=view&id=3841&Itemid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου