Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Κίνα: Αέρας αισιοδοξίας από την αναζωογόνηση της οικονομίας

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009 07:00

Αέρας αισιοδοξίας φύσηξε στην Κίνα, μετά τις δηλώσεις των οικονομικών ηγετών της χώρας ότι η οικονομία αρχίζει ήδη να αναζωογονείται μετά από τα έκτακτα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση.

Υψηλόβαθμοι Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η σημαντική δημοσιονομική και νομισματική ώθηση δίνει μια ανάσα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και πρόσθεσαν πως ίσως τελικά να μην χρειαστεί το Πεκίνο να ενισχύσει περαιτέρω το υπάρχον επενδυτικό σχέδιο ύψους 600 περίπου δισ. δολαρίων.

«Τα οικονομικά στοιχεία σταθεροποιούνται και ανακτούν το χαμένο έδαφος, γεγονός που δείχνει ότι τα μέτρα αρχίζουν να αποδίδουν», δήλωσε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Ζου Ξιοατσουάν. Ο Ζου τόνισε επίσης ότι η Κίνα πήρε το μάθημά της από την εμπειρία των άλλων χωρών, πως μια οκνή απάντηση στην κρίση το μόνο που κάνει είναι να καθυστερεί την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Την ίδια ώρα ο διευθυντής της κεντρικής Αγροτικής Υπηρεσίας, Τσεν Ξιουέν, ανακοίνωσε ότι στην Κίνα υπάρχουν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια άνεργοι μετανάστες εργάτες εξαιτίας της κρίσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου