Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο …αμισθί Αθεμπίγιο πήρε 180.000 ευρώ για το Ελληνικό

Αθεμπίγιο: ο «αμισθί» φίλος που πήρε... 180.000 ευρώ
Αθεμπίγιο: ο «αμισθί» φίλος που πήρε... 180.000 ευρώ
07.12.2011
Οι περισσότεροι μάθαμε τον διάσημο Ισπανό αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, πριν από δύο χρόνια, όταν του ανατέθηκε να εκπονήσει το πλάνο αξιοποίησης του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
Ο …αμισθί Αθεμπίγιο πήρε 180.000 ευρώ για το Ελληνικό
Ο Χοσέ Αθεμπίγιο είναι υπεύθυνος για την όψη της Βαρκελώνης των Ολυμπιακών του 1992, η οποία θεωρήθηκε πολύ επιτυχημένη.
Εκτός αυτού, συνδέεται με προσωπική φιλία με τον Γιώργο Παπανδρέου, επί πρωθυπουργίας του οποίου του ανατέθηκε και η εκπόνηση της μελέτης.
Αυτό που δεν γνωρίζαμε ωστόσο, είναι πόσο θα κόστιζε στον έλληνα φορολογούμενο η μεγαλόπνοη μελέτη που μας παρουσίασε τον Ιούνιο του 2011 και για την οποία είχε λεχθεί ότι ο κ. Αθεμπίγιο θα εργαζόταν αμισθί.
Μόλις χθες όμως, πληροφορηθήκαμε ότι το αμισθί αφορούσε μόνο την ιδιότητα του συμβούλου, αφού το κόστος της μελέτης ανήλθε στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 180.000 ευρώ!
Μικρά «εγκλήματα» μεταξύ φίλων…
Πριν δύο χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου υποδεχόταν στην Αθήνα τον πολυβραβευμένο Καταλανό πολεοδόμο Χοσέ Αθεμπίγιο, προκειμένου να μας δώσει τα «φώτα» του για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.
Ως προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού ο κ. Αθεμπίγιο θα αναλάμβανε σύμβουλός του, αμισθί όπως λέχθηκε τότε, και θα εκπονούσε τη μελέτη για την σωστή εκμετάλλευση του χώρου. Ο Καταλανός πολεοδόμος, διάσημος για τις παρεμβάσεις του στη Βαρκελώνη και το «θαύμα του 1992», θεωρήθηκε ως η ιδανική επιλογή, που θα έδινε ένα «κοσμοπολίτικο αέρα» στο project.
Μόλις χθες και από επίσημα χείλη, μάθαμε ότι τελικά το αμισθί... πήγαινε μόνο στο σύμβουλος, καθώς το περιβόητο master plan του αρχιτέκτονα για το πρώην αεροδρόμιο αποδείχθηκε μια καλοπληρωμένη δουλειά μεταξύ...«φίλων»
Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι το εκπονηθέν σχέδιο δεν είναι σαφές ότι θα υιοθετηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τα 180.000 που πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο να είναι... «αέρας».

2 σχόλια:

  1. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ,ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ .ΘΑ ΗΤΑΝ ΩΦΕΛΙΜΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ,(...ΠΟΥ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΛΗΘΕΥΕΙ , ΕΙΝΑΙ "ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ") ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΙΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.ΑΝΤΓΟΣ ΕΑ Ν.ΝΑΟΥΜ .ΤΗΛ.2311640

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και επειδή ζητήθηκε, δίδεται στην ακόλουθη διευθυνση η πρόταση Χοσέ Αθεμπίγιο http://www.scribd.com/mobile/documents/58343340/download?secret_password=1dzaiatmyrpjig8mr76m

    ΑπάντησηΔιαγραφή