Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

UBS: Το παιχνίδι του 'κοτόπουλου' μεταξύ ΕΕ και ΕΚΤ τελειώνει κάπου εδώ

XRIMANEWS.GRΜία κλασική σκηνή σε αμερικανικές περιπέτειες είναι αυτή που δύο ήρωες, ο καλός και ο κακός, τρέχουν ο ένας καταπάνω στον άλλο με τα αυτοκίνητα τους παίζοντας το 'παιχνίδι του κοτόπουλου', δηλαδή αυτό στο οποίο ρισκάρουν τη ζωή τους ελπίζοντας ο αντίπαλος να στρίψει το τιμόνι πρώτος. Σύμφωνα με τη UBS αυτό το παιχνίδι παίζεται εδώ και καιρό απ΄ την αρχή της κρίσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά τώρα πια οι δυο τους έχουν φτάσει τόσο κοντά στη σύγκρουση που είναι η ώρα να μάθουμε ποιος θα αλλάξει πορεία.
Αυτό γιατί όποια απόφαση και αν ληφθεί στις 09 Δεκεμβρίου στα πλαίσια της συνάντησης των ηγετών της ΕΕ δεν πρόκειται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών εγκαίρως, σύμφωνα με τη UBS, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της ΕΚΤ απ' τις αρχές του νέου έτους αν είναι να αποφευχθεί ένα κύμα πτωχεύσεων.
Τότε, θα πρέπει είτε η ΕΚΤ θα πρέπει να σταματήσει να δειλιάζει και να προχωρήσει σε έναν γύρο τόνωσης της Ευρωπαϊκής Οικονομίας αγοράζοντας ομόλογα των κρατών της περιφέρειας με την αιτιολογία πως έτσι θα σταματήσει μία ύφεση που θα απειλούσε τελικά τη σταθερότητα των τιμών και θα έριχνε τον πληθωρισμό αισθητά κάτω από το 2% και η ΕΕ θα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση και να επιτρέψει στην ΕΚΤ να κερδίσει στο παιχνίδι 'του κότοπουλου'.
Ειδάλλως, αν κανείς απ' τους δυο δε στρίψει το τιμόνι τότε θα έχουμε μια προτωφανή σύγκρουση με δραματικές απώλειες, σύμφωνα με τη UBS.

XrimaNews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου