Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Δάκτυλο ΗΠΑ βλέπει ο Πούτιν

ΡΩΣΙΑ
ΜΟΣΧΑ.--
Εν αναμονή νέων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις σχετικά με τις κατηγορίες για νοθεία στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε χτες πως η αστυνομία θα καταστείλει τις «παράνομες» διαδηλώσεις. Τις τελευταίες ημέρες έχουν προσαχθεί περίπου 1.000 άνθρωποι από τις πρόσφατες διαδηλώσεις, ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός.
Το Σάββατο αναμένεται νέα διαδήλωση, ωστόσο οι δημοτικές αρχές έχουν «εγκρίνει» συγκέντρωση μέχρι 300 ατόμων και προειδοποίησαν πως αν ξεπεραστεί ο αριθμός αυτός θα υπάρξουν κυρώσεις...
«Κανένας δε θέλει εξελίξεις του τύπου αυτών που έγιναν στο Κιργιστάν ή στην Ουκρανία» δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στις διάφορες «πολύχρωμες επαναστάσεις» τη δεκαετία του 2000. Ο ίδιος κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «ενθάρρυναν» τις μετεκλογικές διαδηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι εκατομμύρια δολάρια δόθηκαν για να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, ο Πούτιν σημείωσε πως η Χίλαρι Κλίντον «έδωσε το σήμα» σε μερικούς αντιπολιτευόμενους οι οποίοι «με τη στήριξη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκίνησαν τη δράση τους». «Είμαστε η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη», πρόσθεσε «και οι σύμμαχοί μας έχουν ορισμένες ανησυχίες και μας φοβερίζουν ώστε να μην ξεχάσουμε ποιος είναι ο αφέντης αυτού του πλανήτη, ώστε να παραμείνουμε υπάκουοι και να αισθανθούμε πως έχουν τη δύναμη να μας επηρεάσουν μέσα στην ίδια μας τη χώρα».

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6586669&publDate=9/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου