Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Σε 12 χρόνια, το δημόσιο χρέος, πήγε από 114,570,800 δις ευρώ στα 303,000,000 δίς.

18/12/2009

Η Αλήθεια των αριθμών για το δημόσιο χρέος και οι ευθύνες που αποκρύπτονται

Σε 12 χρόνια, το δημόσιο χρέος, πήγε από 114,570,800 δις ευρώ στα 303,000,000 δίς.

Του Σπύρου Χατζάρα

Οι συνυπεύθυνοι για την υπερχρέωση της χώρας, και την απομύζηση δισεκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ευρώ, από τον ελληνικό λαό ,για τόκους, προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον, αλλά συμφωνούν και οι δύο, ότι φταίει το παρελθόν, και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο μεν κ. Καραμανλής έλεγε ότι, « το πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος, διαμορφώθηκε με αλόγιστες, με ανεύθυνες πολιτικές για περισσότερα από 30 χρόνια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. το χρέος είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που φορτώθηκε στους Έλληνες πολίτες και στις νεότερες γενιές και θα χρειαστεί συνεπή και υπεύθυνη πολιτική για να αντιμετωπιστεί μακροπρόθεσμα στην ρίζα του».(14/12/2008)

Η τοποθέτηση του τέως πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρη και σαφέστατη. Για περισσότερα από 30 χρόνια ,ανεύθυνες και αλόγιστες πολιτικές, προκάλεσαν «ένα πολύ μεγάλο δημόσιο χρέος».

Ο δε Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι για όλα φταίνε, οι Κωνσταντίνος και ο Κώστας Καραμανλής, ο Μητσοτάκης, και ο Ανδρέας Παπανδρέου, και ο Σημίτης .

«Μιλώ για τα προβλήματα με ειλικρίνεια, πρέπει να τα δούμε κατάματα τα προβλήματα. Δεν ζητώ από σας την ανοχή, ζητώ συμμετοχή. Συμμετοχή όλων. Διότι η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται στην «εντατική». Είναι στιγμή για μεγάλες αποφάσεις, για τομές στην οικονομία, την παραγωγή, τις επενδύσεις, τον δημόσιο τομέα, το κοινωνικό κράτος. Γι' αυτό και οι πολίτες αποφάσισαν και μας έδωσαν εντολή για ριζική αλλαγή πορείας. Εμπιστεύθηκαν μαζικά αυτή την πολιτική πρόταση, μας εμπιστεύθηκαν γι' αυτή τη ριζική αλλαγή. Μια αφετηρία ρήξης με τις στρεβλώσεις, τις αγκυλώσεις, τα κακώς κείμενα, τις λάθος νοοτροπίες, που συσσωρεύτηκαν στα 35 χρόνια της μεταπολίτευσης. Που περιορίζουν τις δυνατότητες και τους ορίζοντές μας».

Επομένως ,οι «ανεύθυνες και αλόγιστες πολιτικές», οι στρεβλώσεις, οι αγκυλώσεις, τα κακώς κείμενα, οι λάθος νοοτροπίες, που συσσωρεύτηκαν στα 30- 35 χρόνια της μεταπολίτευσης, φόρτωσαν στους Έλληνες πολίτες και στις νεότερες γενιές το χρέος.
Για περισσότερα συγκλονιστικά  http://deltio11.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου