Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Το ξέσπασμα του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου για την αδικημένη ναυτιλία…

13 Δεκεμβρίου 2009, 23:43


Το ξέσπασμα του καπετάν Παναγιώτη Τσάκου για την αδικημένη ναυτιλία…

του Μηνά Τσαμόπουλου

« Εδώ κανένας  δεν κάνει κάτι  για τη ναυτιλία. Εισάγουμε 18 δισ. ευρώ συνάλλαγμα  και  δεν τα ο ξέρει κανείς. Θα σταματήσει να τα φέρνει η ναυτιλία εάν δεν τη φροντίσουμε. Όταν τα πλοία φύγουν από την ελληνική σημαία  η Ελλάδα δεν θα έχει πιά σύνδεσμο με τη ναυτιλία.»

Ξέσπασε ο καπετάν να Παναγιώτης Τσάκος, αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ενώπιον  της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη. 

Ήταν μία βραδιά αφιερωμένη στον  καπετάν Παναγιώτη  ο οποίος βραβεύτηκε για την προσφορά του στη ναυτιλία και στον τόπο από  το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας.  

Το βραβείο  το απένειμε ο γγ του ΙΜΟ , Ευθύμιος Μητρόπουλος.

 Όταν πήρε  τον λόγο κανείς από το ακροατήριο δεν περίμενε το ξέσπασμά του: «Οι σύμβουλοί μου, μου είπαν να μη τα πω και μου τα διέγραψαν από το κείμενο της ομιλίας μου. Αλλά εγώ θα τα πω» τόνισε ο καπετάνιος και συνέχισε:

«Ούτε δανεικά  ζητάμε ούτε επερωτήσεις κάνουμε. Σας  λέμε όμως «μη μας χαλάτε τα πράγματα με τα οποία φθάσαμε μέχρι εδώ τη ναυτιλία μας, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.Ελάτε να αγκαλιάσουμε τη ναυτιλία που δε ζητάει άλλο από αγάπη και φροντίδα» και αναρωτήθηκε: 

«Τι επιτέλους  έχει πάει στραβά σε τούτο τον τόπο και ενώ στη ναυτιλία πρωτοστατούμε, όχι τυχαία, εδώ και χρόνια  σε παγκόσμιο επίπεδο, σε όλα τα άλλα δεχόμαστε να είμαστε τελευταίοι; Η πατρίδα μας ήταν αξιοσέβαστη και έτσι την παραλάβαμε από τους γονείς μας. Πως σήμερα εμείς οι ίδιοι άνθρωποι που απολαμβάναμε αυτούς τους καρπούς να δεχθούμε να αφήσουμε την πατρίδα μας σε αυτό το χάλι;» 

Και ο καπετάν  Παναγιώτης συμπλήρωσε: «Το 2009 η ελληνική ναυτιλία έφερε 18 δισ. ευρώ στην πατρίδα. Θα μπορούσε η προσφορά της να ήταν ακόμη μεγαλύτερη εάν υπήρχε  μεγαλύτερος σύνδεσμός με την ελληνική οικονομία. Έτσι θα κατάφερνε η ναυτιλία να ρυμουλκήσει εκεί στα ψηλά που βρίσκεται και την οικονομία της πατρίδας μας».

http://www.protothema.gr/content.php?id=55007&category_id=34


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου