Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Ο κ. Χριστόφιας στο <<σπιτι>> του Ταλάτ στην Κερύνια

Το προωθω με μία προσθηκη την οποίαν, ενδεχομενως, να μην γνωριζει ο  Καθηγητης κ. Μπίλλης.
Ειμαι σε θέση να γνωρίζω ακριβως ότι, το κειμενο του καθηγητη Βασιλη Φίλια το οποίο δημοσιεύτηκε στο ΠΑΡΟΝ την 14/9/2008 [και αναδημοσιεύτηκε στην εφημεριδα ΕΝΩΣΙΣ του Βασου Φτωχόπουλου στο τεύχος Σεπ.2008] με τίτλο "Χριστοφιας ο Τσάμπερλαιν της Κυπρου", έκανε έξαλλο τον κ. Χριστοφια σε σημείο που η αντίδραση του μας εντυπωσίασε γιατι αν δεν εσκόπευε να γινει "Τσαμπερλαιν", δεν ειχε κανένα λογο να χασει την ψυχραιμία του.
Ειναι δε θλιβερο οτι επιστρατεύτηκε ενας επισκεπτης καθηγητής [δεν ενθυμουμαι τωρα το ονομα του] του Πανεπιστημίου Κυπρου και ο κ Πετρος Βοσκαρίδης για να "κανουν συστασεις" στον Βασιλη Φιλια [υπενθυμιζω οτι ο Βασιλης Φίλας ητο  εκ των ηγετων της Δημοκρατικης Αμυνας κατα της χουντας και με 5ετη φυλακιση γι αυτο..] να μην παρασύρεται απο εθνικιστες....
Παραθετω κειμενο του Βασιλη Φιλια [δημοσιευτηκε στο ΠΑΡΟΝ] για τον κ. Βοσκαριδη.
Δημητρης Αλευρομαγειρος


["Συμβαίνει να μην γνωρίζω τον κ. Π . Βοσκαρίδη, ούτε προσωπικά, ούτε ως "Κυβερνητικό Εκπρόσωπο"[;;].
Τον γνωρίζω όμως ως φανατικό και διαπρύσιο υποστηρικτή του σχεδίου Αννάν.
Είναι επομένως φυσικό να υιοθετεί τη γραμμή πλεύσης του κ. Χριστόφια και να μιλάει περί πατριωτικών "δεξιοτήτων" και "αδεξιοτήτων" [αλήθεια τι είδους ελληνικά είναι αυτά;]

                                                       Καθηγητής Βασίλης Φίλιας.

----------------------------------------------------]

Ως Ελληνας λυπάμαι και λυπαμαι πολυ γιατι ο Πρόεδρος της Κυπριακης Δημοκρατίας υποπιπτει απο σφαλματος σε σφάλμα και ηδη εχει κατα πολυ ξεπερασει τον Τσάμπερλαιν,.
Η επισκεψη για συνατηση με την μαριονεττα του κατοχικου στρατου Ταλατ, στην κατεχομενη Κερυνεια, -απο την οποίαν και καταγεται ο κ.Χριστόφιας, αν δεν απατωμαι-ειναι τραγικο σημαδι του καταντηματος της πολιτικης του.

Ομως οι Ελληνες ειναι εδω και θα απορριψουν αυτη την ενδοτικοτητα [ελπιζω ο κ. Αντρος Κυπριανου να μην με κατηγορησει οτι μεσω μπλοκ προωθω τη "φυσικη" εξόντωση του κ, Χριστόφια..]

Δημητρης Αλευρομαγειρος


----- Original Message -----
From: E. Billis
Sent: Thursday, December 17, 2009 4:12 PM
Subject: Ο κ. Χριστόφιας στο <<σπιτι>> του Ταλάτ στην Κερύνια

Ο κ. Χριστόφιας ετοιμάζεται για την τελική φάση της αγγλοαμερικανικοτουρκικής νεοταξικής λύσης από <<κυπρίους για κυπρίους>>.
Βέβαια και  μόνον ο τίτλος αυτός θα έπρεπε να είναι για γέλια. Δυστυχώς είναι για κλάματα. Δείτε κατωτέρω τί γράφει ο Δρ Ευστάθιος Αβρααμίδης. Μεταξύ των άλλων επισημαίνει:
 <<Ο Δ. Χριστόφιας συνεχίζει τις «γενναίες προσφορές».
Τώρα ετοιμάζεται για συνομιλίες στην σκλαβωμένη Κερύνεια. Αυτό είναι τραγικό για τους εξής λόγους:
η επίσημη εκεί παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για πρώτη φορά μετά την εισβολή, θα δώσει αναγνώριση στο ψευδοκράτος και στον «πρόεδρο» του, καθώς και άφεση αμαρτιών για τη αρπαγή των ελληνοκυπριακών περιουσιών.
Με αυτή τη διαδικασία αναγνωρίζεται κυριαρχία στο ψευδοκράτος και αφαιρείται κυριαρχία από την Κ.Δ. Αυτό θέλουν;>>
 Επισημαίνει επίσης ο Δρ Ευστάθιος  Αβρααμίδης:
 <<το γεγονός ότι οι ηγεσίες ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ, απουσίασαν από το μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου και μάλιστα μετά την σύληση του τάφου του και το κλίμα που δημιουργήθηκε, δείχνει έλλειψη αισθήματος ευθύνης - για να χρησιμοποιήσω μια επιεική έκφραση. Ευτυχώς οι πολίτες, που είναι πιο ώριμοι από τις κομματικές ηγεσίες,  διατήρησαν την ψυχραιμία τους και την ενότητα>>
 Τί να πεί κανείς;;
 Να θυμίσω επίσης στο συνημμένο τί είχε προβλέψει για το Πρόεδρο Χριστόφια ο Καθηγητής Βασίλης Φίλιας. Τον είχε ονομάσει <<Τσάμπερλεν της Κύπρου>>. Αν και πολλές φορές ευχηθήκαμε η πρόβλεψη του να ήταν λανθασμένη, δυστυχώ όλα σείχνουν ότι η πρόβλεψη του Βασίλη Φίλια θα επαληθευθεί. Μόνον εμπόδιο για την καταστροφή της Κύπρου παραμένει ο Ελληνοκυπριακός λαός, τον οποίον οι Ανανιακοί κύριοι Χριστόφιας και Αναστασιάδης αποφάσισαν να τον υποβάλουν σε παρόμοια πλύση εγκεφάλου με αυτήν που αποπειράθηκαν στην περίπτωση του σχεδίου Ανάν.
 Κατωτέρω το ενδιαφέρον άρθρο του Δρα Ευστάθιου Αβρααμίδη.
 Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
                                                       Οι Βρυξέλλες, η Κερύνεια και η κατήχηση στην διζωνική
 Δρ Ευστάθιος Αβρααμίδης
 Στις Βρυξέλλες αποδείχτηκε ότι η πολιτική του καλού παιδιού δεν δημιουργεί φίλους – το αντίθετο. Το ορόσημο του Δεκεμβρίου που περιμέναμε για να ασκήσουμε πιέσεις στη Τουρκία, ακυρώθηκε.
Σε αντίθεση με τον «κακό» Τάσσο που το 2006 πήρε ομόφωνη απόφαση για τις υποχρεώσεις της Τουρκίας,  ο αρεστός στους ξένους Δ. Χριστόφιας, έκανε μονομερή δήλωση χωρίς την στήριξη κανενός.
Η κυβέρνηση ετοίμασε το έδαφος για την απομόνωσή της, εξυμνώντας για δύο χρόνια τον Ταλάτ, μιλώντας για συγκλίσεις και για «κυπριακή διαδικασία» αφήνοντας την Τουρκία στο απυρόβλητο.
Τι να πιστέψουν οι ξένοι τη τελευταία στιγμή; Τι τους έλεγε άραγε τόσο καιρό ο Μάρκος Κυπριανού; Οι άγγλοι φίλοι του Δ. Χριστόφια που επικροτούν τους χειρισμούς του -όπως καμαρώνει ο ίδιος- και που υπογράφουν μαζί του πρωτόκολλα συναντίληψης (πρωτόκολλα κοροϊδίας θα έπρεπε να λέγονται), έδρασαν και πάλι όπως όλοι – εκτός από τον Δ. Χριστόφια – ανέμεναν.
Στόχος τους ήταν και είναι να περάσει η Τουρκία αλώβητη και να λυθεί το κυπριακό με καταστροφική λύση στο επόμενο εξάμηνο. Γι αυτό άλλωστε ο Ν. Αναστασιάδης μιλούσε για εξάμηνη αναβολή – για να μη χαλάσει το κλίμα και να έλθει σχέδιο «λύσης» πριν φύγει ο Ταλάτ. Αυτή είναι η θέση και του Δ. Χριστόφια, γι αυτό και άφησε το ορόσημο να περάσει.
Είναι ανεξήγητη πάντως η προσκόλληση του Δ. Χριστόφια στους άγγλους. Είναι αδύνατο να κατανοήσει κανείς την πολιτική σκέψη του Προέδρου, κι αυτό αυξάνει τις ανησυχίες για όλους τους χειρισμούς του. Η πολιτική των άγγλων είναι φανερά και φανατικά φιλοτουρκική - τι σημαίνει λοιπόν ένα μνημόνιο συναντίληψης μαζί τους; Σε τι έχουν συναντίληψη με τον Πρόεδρο;
Η πολιτική του καλού παιδιού όμως συνεχίζεται.  Ο Δ. Χριστόφιας συνεχίζει τις «γενναίες προσφορές». Τώρα ετοιμάζεται για συνομιλίες στην σκλαβωμένη Κερύνεια – δεν τους χωρούσε το αεροδρόμιο.
Αυτό είναι τραγικό για τους εξής λόγους: η επίσημη εκεί παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για πρώτη φορά μετά την εισβολή, θα δώσει αναγνώριση στο ψευδοκράτος και στον «πρόεδρο» του, καθώς και άφεση αμαρτιών για τη αρπαγή των ελληνοκυπριακών περιουσιών. Με αυτή τη διαδικασία αναγνωρίζεται κυριαρχία στο ψευδοκράτος και αφαιρείται κυριαρχία από την Κ.Δ. Αυτό θέλουν;
Όλα αυτά θα διαβρώσουν το μοναδικό οχυρό αντίστασης που έχουμε, την Κυπριακή Δημοκρατία είτε έλθει σχέδιο λύσης είτε όχι. Επί πλέον, η εντατικοποίηση των συνομιλιών θα δημιουργήσει την ψευδή εντύπωση ότι υπάρχει πρόοδος και ότι είμαστε κοντά σε λύση, κάτι που θα αυξήσει τις προσδοκίες των ξένων και τις πιέσεις στην πλευρά μας.
Πιστεύω ότι κι αυτή είναι μια ιδέα των άγγλων και του Ντάουνερ, με την οποία χειραγωγούν τον Πρόεδρο Χριστόφια για να μη χαλάσει το «κλίμα». Ο Ν. Αναστασιάδης φυσικά υποστηρίζει.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Δ. Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ αποφάσισαν, ότι είναι καιρός να κατηχήσουν τον λαό στη δική τους άποψη για την διζωνική. Ποιο θα είναι άραγε το περιεχόμενο της «διαφώτισης»; Ποιος θα την κάνει; Ο Ν. Αναστασιάδης στηρίζει φυσικά αυτή την προπαγάνδα. Μου φαίνεται ότι η «διαφώτιση» που έκαναν οι άγγλοι στα γνωστά σεμινάρια, μεταφέρεται τώρα στον λαό.
Οι άγγλοι χειραγωγούν τα πάντα. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων αποφάσισε να μας εξηγήσει τη λύση που θέλει να μας επιβάλει. Ο λαός θα δεχτεί πιέσεις όπως και το 2004. Οι απίστευτοι χειρισμοί του Δ. Χριστόφια προκαλούν απελπισία. Θεωρώ συνυπεύθυνους για τις εξελίξεις στο κυπριακό όσους πολιτικούς σιωπούν - σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουν.
(Σημείωση: το γεγονός ότι οι ηγεσίες ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ, απουσίασαν από το μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου και μάλιστα μετά την σύληση του τάφου του και το κλίμα που δημιουργήθηκε, δείχνει έλλειψη αισθήματος ευθύνης - για να χρησιμοποιήσω μια επιεική έκφραση. Ευτυχώς οι πολίτες, που είναι πιο ώριμοι από τις κομματικές ηγεσίες,  διατήρησαν την ψυχραιμία τους και την ενότητα.)



Χριστόφιας : Ο Τσάμπερλαιν της Κύπρου


https://docs.google.com/Doc?docid=0AZfnPYjKAgRIZGZ2aGJ0Z3ZfMTk0ODNjNmhwc3pkeA&hl=en


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου