Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Νεοραγιαδισμος!

Εδώ ταιριάζει απόλυτα το λεχθεν απο τον καθηγητή Μάριο Ευρυβιάδη "δεν υπάρχει νεοοθωμανισμός αν δεν υπάρχει νεοραγιαδισμός"

[αλήθεια μπορεί να μας πληροφορήσει κάποιος τι θεση είχε πάρει ο κ.πρέσβυς στο σχέδιο Αννάν;;;]

Εν τάξει κύριε πρέσβυ, την εντολή των υποτελών ελίτ [αλητ] μας εκτελείτε.
Δεν πιστευω όμως οτι σας ειπαν και να υπερθεματίζετε..
Θαυμασια μπορουσατε να πείτε μέσα στην Ουάσιγκτώνα, οτι είστε υπέρ της ένταξης της Τουρκιας εφ όσον,
1.Αποσύρει αμέσως τα στρατεύματα εισβολής και κατοχής απο την Κυπριακη Δημοκρατία, μέλους-εκτός των άλλων-της Ε.Ε.
2.Αποσύρει αμέσως την απειλη πολέμου στο Αιγαίο, αν η Ελλάδα ασκησει το δικαίωμα της για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της .
3.Αν σεβαστει τη Συνθηκη της Λωζάνης και σταματήσει αμέσως τις προκλήσεις της στη Θράκη, Λημνο και λοιπά νησια του Αρχιπελάγους με καθημερινες παραβιάσεις, παραβάσεις,
4.Αν αναγνωρίσει την υπ αυτης διαπραχθείσα γενοκτονία σε βαρος των Ελλήνων της Μ.Ασίας και του Πόντου,
5.Αν σταματήσει τις διώξεις και αρπαγες περιουσιών των ελαχίστων -κατα παράβαση της συνθηκης της Λωζάνης -εναπομεινάντων Ελλήνων στην Κωνσταντινουπολη, μετά την γενοκτονία του 1955 και τους διωγμους του 1963.
Αν , Αν , Αν ,ων ουκ εστιν ο αριθμος, εκπληρώσει τις υποχρεωσεις  της έναντι της Ελλάδας, συμβατικων και ανθρωπιστικων.

Ατυχησατε τραγικα κυριε πρέσβυ της Ελλάδας[;] στις ΗΠΑ.

Οι εδω κυβερνήτες, συμφωνουν με τη διάλεξη του κ. πρέσβυ;,
Οι εδω αρχηγοι των πολιτικών κομμάτων συμφωνουν ;
Οι εδω Βουλευτες του Ελληνικου Κοινοβουλίου;

Εκεινοι που ειμαι απόλυτα βέβαιος  οτι δεν συμφωνούν, ειναι  οι Έλληνες πολίτες και ο ανά τον κόσμον ομογενής Ελληνισμος, του εις την Αμερικην συμπεριλαμβανομένου.

Δημητρης Αλευρομαγειρος 

 

Έλληνας πρέσβης μοιράζει το Αιγαίο στη μέση!!!

Αυτοί εκπροσωπούν την Ελλάδα;

Έλληνας διπλωμάτης δηλώνει κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο την επομένη ημέρα της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.!!!
Αυτό μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί, φυσικά, να εννοηθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε ένας τόσο σημαντικός διπλωμάτης, όπως ο κύριος Βασίλης Κασκαρέλης, πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, να προβαίνει σε παιδαριώδεις και άκρως επικίνδυνες δηλώσεις, οι οποίες φυσικά κατεγράφησαν και διαφημίστηκαν από το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΤRT.
«Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα, θα λυθούν χωρίς αμφιβολία την επομένη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ευθαρσώς και χωρίς δεύτερη σκέψη ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Βασίλης Κασκαρέλης!!!
Ο Κασκαρέλης σε ομιλία που έκανε στην Ουάσινγκτον, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η ένταξη της Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και της Ευρώπης. Κι έτσι, η Τουρκία απέκτησε ακόμη έναν σύμμαχο για την πολυπόθητη είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



Για λόγους καθαρα δεοντολογικους προωθούμε το σχολιο για τον πρέσβυ,
Δ.Αλευρομαγειρος


----- Original Message -----
From: E. Billis
To: E. Billis
Sent: Wednesday, December 16, 2009 8:30 PM
Subject: Έλληνας πρέσβης μοιράζει το Αιγαίο στη μέση

Κατωτέρω δύο αναρτήσεις για τις απαράδεκτες δηλώσεις του έλληνα πρέσβη στην Ουάσινγκτον σε τούρκους δημοσιογράφους. Στην δεύτερη κατωτέρω ανάρτηση το κείμενον του  greekamericannewsagency όσον και αν προσπαθεί να δικαιολογήσει τον έλληνα πρέσβη, διαψευδει τον λόγω τάκτ για τον πρέσβη τίτλο του περί τουρκικής προβοκάτσιας στο έλληνα πρέσβη.
Εν ολίγοις ο κ. πρέσβης είπε στους τούρκους, κάντε υποομνονή και μόλις μπέιτε στην ΕΕ δεν θα υπάρχουν σύνορα στο Αιγαίο. Είπε περίπιου ότι θα γίνουμε μία χώρα με την τουρκία.
Λέτε;;
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Έλληνας πρέσβης μοιράζει το Αιγαίο στη μέση!!!

 http://nationalpride.files.wordpress.com/2009/12/kaskarelis.jpg?w=400&h=300

Αυτοί εκπροσωπούν την Ελλάδα;

Ελληνας διπλωμάτης δηλώνει κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο την επομένη ημέρα της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.!!!

Αυτό μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί, φυσικά, να εννοηθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε ένας τόσο σημαντικός διπλωμάτης, όπως ο κύριος Βασίλης Κασκαρέλης, πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, να προβαίνει σε παιδαριώδεις και άκρως επικίνδυνες δηλώσεις, οι οποίες φυσικά κατεγράφησαν και διαφημίστηκαν από το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΤRT.

«Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα, θα λυθούν χωρίς αμφιβολία την επομένη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ευθαρσώς και χωρίς δεύτερη σκέψη ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Βασίλης Κασκαρέλης!!!

Ο Κασκαρέλης σε ομιλία που έκανε στην Ουάσινγκτον, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η ένταξη της Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και της Ευρώπης. Κι έτσι, η Τουρκία απέκτησε ακόμη έναν σύμμαχο για την πολυπόθητη είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα έλληνας πρέσβης είπε τα εξής:

«Σε περίπτωση που η Τουρκία γίνει μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα περισσότερα από τα μεταξύ μας προβλήματα, θα λυθούν την αμέσως επόμενη μέρα και χωρίς καν να χρειαστεί διαπραγμάτευση. Τα προβλήματα στο Αιγαίο, ας πούμε. Όταν η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ, τα σύνορα θα καταργηθούν, επομένως δεν θα απομείνει και πρόβλημα».

Έτσι, ο κύριος Κασκαρέλης βλέπει πως δεν χρειάζεται να υφίσταται πλέον ο ρόλος του ως διπλωμάτης, αφού δεν πρόκειται η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τα(;) μεταξύ μας προβλήματα. Ίσως, βέβαια, στο συγκεκριμένο σημείο, να ξεχνάει ο έλληνας πρέσβης πως ένα μόνο πρόβλημα αναγνωρίζει η Ελλάδα με την Τουρκία και αυτό το πρόβλημα ονομάζεται υφαλοκρηπίδα. Τα πολλά προβλήματα που βλέπει ο έλληνας διπλωμάτης, προφανώς είναι δική του άποψη, εκτός και εάν εκφράζει τις απόψεις της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, φανερώνοντας έτσι μία περίεργη και μη δημοσιευμένη στροφή της εξωτερικής μας πολιτικής.

Κατά δεύτερον, στο σόφισμα του έλληνα πρέσβη υπάρχει η κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο, εάν η Τουρκία μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σαφέστατα, συμπαθής διπλωμάτης αγνοεί την έννοια των συνόρων και τι περικλείεται σε αυτήν. Και ευτυχώς, δεν έχει να κάνει με την «εθνικιστική» πλευρά, που κάποιοι θα τρέξουν να μου χρεώσουν, αλλά με ένα πλήθος άλλων παραγόντων, που έχουν απόλυτη συνάφεια με την οικονομία και το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων και υπεδάφιων πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αρχιπελάγους μας. Τώρα, με ποιο δικαίωμα αυτός ο δυστυχώς διπλωμάτης καταργεί τα σύνορα και ουσιαστικά παραχωρεί (αυτομάτως σύμφωνα με τον περίεργο συλλογισμό του) τα δικαιώματα (προφανώς η διάνοιά του μοιράζει στη μέση το Αιγαίο για να μην υπάρχουν «παρεξηγήσεις» ή «αδικημένοι») εκμετάλλευσης στην τουρκική πλευρά, είναι κάτι που μάλλον ειδικοί ψυχολόγοι, ψυχαναλυτές και ψυχίατροι θα πρέπει να ερευνήσουν. Και να είναι ευχαριστημένος ο έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ, εάν ασχοληθεί μαζί του ιατρικό επιστημονικό προσωπικό και όχι ειδικοί επιστήμονες άλλων υπηρεσιών της χώρας, π.χ. ειδικοί ανακριτές υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους…

Βέβαια, απορίας άξιο είναι πως ο κύριος Κασκαρέλης προχώρησε στην συγκεκριμένη δήλωση, αγνοώντας βασικές αρχές και θέσεις της ίδιας της χώρας που εκπροσωπεί, δηλαδή της Ελλάδας.

- Πήρε από κάποιον την άδεια και αν όχι, γιατί συνεχίζει ο πρέσβης αυτός να βρίσκεται στη θέση του, αφού ουσιαστικά δημιουργεί ρήγμα στις θέσεις της χώρας μας για το Αιγαίο και τις βλέψεις της Τουρκίας…;

- Γιατί δεν έχει προχωρήσει στην άμεση αντικατάστασή του ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, κ. Γιώργος Παπανδρέου; Είναι δυνατόν να συνεργάζεται με ανθρώπους που μέσα από δηλώσεις τους δημιουργούν προβλήματα στην πολιτική που θέλει να επιβάλει απέναντι στην τουρκική θρασύτητα;

- Τι έχει να πει, άραγε, το υπόλοιπο του διπλωματικού σώματος της Ελλάδας; Εγκρίνουν ή όχι; Συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτές τις δηλώσεις του κυρίου Κασκαρέλη

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=6859&Itemid=83

«Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα, θα λυθούν χωρίς αμφιβολία την επομένη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση»,  αυτή η δήλωση απάντηση  του έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον κ. Βασίλη Κασκαρέλη  σε ομιλία του στο  WOODROW WILSON CENTER  την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου (09)   καθώς και η εν συνεχεία  διευκρινιστική επεξήγηση στο τέλος της ομιλίας του  σε σχετική ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου που απαντά    ότι  «Σε περίπτωση που η Τουρκία γίνει μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα περισσότερα από τα μεταξύ μας προβλήματα, θα λυθούν την αμέσως επόμενη μέρα και χωρίς καν να χρειαστεί διαπραγμάτευση. Τα προβλήματα στο Αιγαίο, ας πούμε. Όταν η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ, τα σύνορα θα καταργηθούν, επομένως δεν θα απομείνει και πρόβλημα». 


Τα παραπάνω όχι μόνο  δεν αποτέλεσαν μέρος της ομιλίας  αλλά επί πλέον διαστρεβλώθηκαν  και  παρερμηνεύθηκαν σκόπιμα  από Τούρκους.  Το παιχνίδι της διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης   συνέχισαν άθελα τους βέβαια -θέλουμε να πιστεύουμε - αρκετά ελληνικά blog και site  τα οποία αναπαρήγαγαν με τα ανάλογα αυθαίρετα σχόλια και συμπεράσματα. 
Δυστυχώς όμως όσοι δικοί μας -Έλληνες  σχολιαστές  με όντως  εθνικές αναγνωρισμένες ευαισθησίες και μερικοί εξ αυτών με αληθινή  εθνική προσφορά  Bloggers έπεσαν στην παγίδα των Τούρκων και άρχισαν να επικρίνουν αδίκως με δυσμενή σχόλια τον Έλληνα Πρέσβη.  Έπαιξαν δηλαδή άθελα τους το παιχνίδι των Τούρκων που δεν είναι άλλο από το να εμφανίσουν τον  Έλληνα  «ενοχλητικό» αλλά δραστήριο πρέσβη  όχι μόνο  ως υπέρμαχο της ένταξης της  Τουρκίας στην Ε.Ε αλλά και περίπου ως εκείνον που ζητά την κατάργηση των ελληνικών συνόρων!  Το Greek American News Agency με την έκταση που άρχισε να λαμβάνει το θέμα, επικοινώνησε με τον  Έλληνα πρέσβη, ο οποίος αφού  μας διευκρίνισε ότι δεν έχει μετακινηθεί από τις εθνικές πάγιες ελληνικές θέσεις υπενθύμισε ότι η θέση αυτή - η δήλωση του έγινε σε θεωρητικό επίπεδο  και πάντα υπό την σαφή προϋπόθεση αν  κάποτε η Τουρκία θα γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε.- τότε και μόνον τότε   θα μπορούσαν να ισχύσουν όσα θεμελιώδη ισχύουν για τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Στην επικοινωνία μας τόνισε  επίσης ότι  η θέση αυτή  αποτελεί πάγια αυτονόητη ελληνική θέση από την εποχή που Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας  Σημίτης, και αυτήν επανέλαβε ο κ. Κασκαρέλης απαντώντας στον Τούρκο δημοσιογράφο σε επίμονη σχετική  ερώτηση του.
Ο ίδιος αποδίδει τον όλο θόρυβο σε καθαρή διαστρέβλωση των δηλώσεων, αφού τα δημοσιεύματα αλλά και οι διάφοροι  σχολιαστές  δεν  φαίνεται να έχουν λάβει υπόψη τους  τα όσα τόνισε  στις απαντήσεις του πριν από αυτή την συγκεκριμένη φράση του, η οποία απομονώθηκε αλλά και τα όσα επίσης διευκρινιστικά προσέθεσε σε άλλη ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου που παρακολούθησε την σχετική ομιλία (του έλληνα πρέσβη).  Επίσης διευκρινίζεται καλόπιστα -ώστε όλοι καλοπροαίρετα  θέλουμε  να πιστεύουμε - ότι εξέλαβαν λάθος άρα και παρερμήνευσαν τα συγκεκριμένα αποσπάσματα των δηλώσεων του έλληνα πρέσβη δεν έλαβαν υπόψη τους ότι πουθενά τα Τουρκικά ΜΜΕ  δεν αναφέρουν τα  βασικά  στοιχεία της  «είδησης»  ΠΟΥ; ΠΟΤΕ; Πώς; Ώστε να μην μπορεί εύκολα να γίνει διασταύρωση.  Απομόνωσαν λοιπόν τις φράσεις αυτές του  Έλληνα πρέσβη και τις  «μετέδωσαν»  ως είδηση.    
Αντιθέτως σε τελείως  διαφορετικό κύμα  κινείται η ανταπόκριση για την ίδια ομιλία της γνωστής έγκυρης αμερικάνικης εφημερίδας  Washington Times   που επίσης ο ανταποκριτής της James Morrison ήταν παρών στην ομιλία του Έλληνα πρέσβη κ. Κασκαρέλη.  Λέτε, αγαπητοί φίλοι,  αν ο Έλληνας πρέσβης  είχε υπονοήσει όλα αυτά για τα οποία «πανηγυρίζουν» τα γνωστά για την τακτική τους Τουρκικά ΜΜΕ, να μην το έδιναν οι αμερικανοί που δεν χάνουν -για να μην πούμε προκαλούν πολλές φορές για τέτοιες ειδήσεις- όλα αυτά που σκόπιμα αποδίδουν στον Έλληνα πρέσβη, ως βασική είδηση;  
 Όλο αυτό το «παιχνίδι»  των Τουρκικών ΜΜΕ (Hurriyet)  είναι αυτονόητο και δεν θέλει πολύ μυαλό να το καταλάβει κανείς, αν δει κανείς την αρχική  «πηγή» που είναι το Τουρκικό προπαγανδιστικό TRT -το μόνο ίσως με ελληνικό section, -γιατί άραγε;- που είχε την «είδηση»- είχε μια συγκεκριμένη σκοπιμότητα. Να στηθεί μια ακόμα προβοκάτσια εναντίον του Έλληνα Πρέσβη, τον οποίο οι Τούρκοι παρακολουθούν step by step χρόνια τώρα από τα χρόνια της θητείας του στο ΝΑΤΟ, ολόκληρη την πορεία του  και  εν συνεχεία  σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες...    

Μια προσεχτική ματιά στις θέσεις που κατά καιρούς υπηρέτησε  εύκολα διαπιστώνει κάποιος γιατί οι Τούρκοι με ευκολία σπεύδουν να παραποιήσουν και να διαστρεβλώσουν δηλώσεις του με αποσπασματική χρήση με το γνωστό παιχνιδάκι  των απομονωμένων φράσεων.  Όλο αυτό που στήθηκε από τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα στην Άγκυρα δεν είναι παρά άλλη μια ακόμα  καλοστημένη προβοκάτσια εις βάρος του Έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον! Ίσως ενός εκ των πλέον δραστήριων διπλωματών με αρκετές επιτυχίες, χαμηλών τόνων και ιδιαίτερα προσιτού ανθρώπου που δεν μπαίνει σε λογικές απομονωτισμού και διακρίσεων. Ανοιχτός προς όλους και προ πάνων γνωρίζει άριστα τα εθνικά ζητήματα της χώρας, καθώς και τις κόκκινες γραμμές ( σε Σκοπιανό και  Ελληννοτουρκικά). Ήπιος χαρακτήρας και ανοιχτό μυαλό. Βαθιά ευρωπαϊστής αλλά και ρεαλιστής, εν προκειμένω  για το αν πράγματι η Τουρκία μπορεί να ενταχθεί στην  Ε.Ε. υπό τις  παρούσες πολιτικές  συνθήκες...  Είναι από τους ανθρώπους που κερδίζει τον συνομιλητή του και ξέρει όταν και όπου πρέπει να δείχνει την δυναμική θέση της χώρας. Το έχει αποδείξει πολλές φορές κατά το παρελθόν αλλά και προ ημερών.
Πρόσφατα με το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει  και που  όψιμα κάποιοι τώρα ανακαλύπτουν και κινητοποιούνται - σχετικά με την  προπαγανδιστική ταινία  -a name is a name για την οποία έχουμε γράψει  και εν συνεχεία  αποκαλύψαμε τον   του  γνωστού για τον ρόλο του Θωμά Σάρα, όταν ο Ισλανδός πρέσβης στην Ουάσιγκτον θέλησε να προβληθεί η χυδαία προπαγανδιστική  ταινία στην πρεσβευτική κατοικία του ο κ. Κασκαρέλης ήταν εκείνος που του «τράβηξε το αυτί» και ματαίωσε την προβολή της... αθόρυβα και διακριτικά παρά την λυσσαλέα αντίδραση των Σκοπιανών στα δικά τους ΜΜΕ.        
Για ακόμα μια φορά δυστυχώς κάποιοι δικοί  μας «υπέρ» ευαίσθητοι έπεσαν στην παγίδα των Τούρκων! Εμείς απλά θα συστήσουμε σε φίλους και συνεργάτες  (μας)  αλλά και απλούς αναγνώστες σχολιαστές blogger να προσέχουν τις πηγές τους πολύ καλά. Να ξεψαχνίζουν και να περνάνε από πολλά  φίλτρα διασταύρωσης όσα προέρχονται από Τουρκία και ειδικότερα -και μην  σας προξενεί εντύπωση- όσα προέρχονται από «πηγές»  από Αμερική, όπως η «είδηση» που είδαμε προ ημερών σε γνωστό στην Ομογένεια και τον απανταχού  Ελληνισμό για την τακτική σκόπιμης  παραπληροφόρησης του ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ  - όπως και σε αρκετά ελληνικά ΜΜΕ- ότι  ο έλληνας πρέσβης κ. Κασκαρέλης παραβρέθηκε σε εκδήλωση του γνωστού  Τουρκικού ιδρύματος RUMI. «Γεγονός» που όχι μόνο δεν ευσταθεί αλλά διαψεύστηκε από τον ίδιο τον έλληνα πρέσβη ως κάτι εντελώς φανταστικό που πάλι «τυχαία» προήλθε από τουρκικές πηγές  όπως η φιλοκυβερνητική Zaman . Και τότε δυστυχώς  αρκετά δικά μας Ελληνικά sites και Blogs είχαν δεχθεί ως «έγκυρη πηγή» αυτά που  έγραφε ως δεδομένο γεγονός η Τουρκική Zaman και άλλα γνωστά για την ανθελληνική προπαγάνδα τους Τουρκικά ΜΜΕ. 




17/12/2009

Η «αυτονόητη» πολιτική της νέο-οθωμανικής ψωρο-ελίτ των Αθηνών

Οι «κακοί Τουρκοι», η «Πάγια αυτονόητη ελληνική θέση από την εποχή που Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης», και το επικοινωνιακό «γλείψιμο», των «δικολάβων» του Greek- American News Agency*

Του Σπύρου Χατζάρα

Ο κ. πρέσβης είπε αυτά που έπρεπε να πει στο WOODROW WILSON CENTER. Αυτά που είχαν εγκριθεί από το «Κέντρο». Και μετέφερε την ,«Πάγια αυτονόητη ελληνική θέση από την εποχή που Πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης».
«Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα, θα λυθούν χωρίς αμφιβολία την επομένη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αυτή είναι η «αυτονόητη εθνική» θέση. Σε αυτό δεν υπήρξε καμία παρερμηνεία και κανένας «κακός Τούρκος», δεν υπέδειξε στον επαγγελματία «Νεοπατριώτη» κυρ-διπλωμάτη να την αναπτύξει.

Είναι η άποψη της Ουάσιγκτον. Είναι η άποψη της νέο-οθωμανικής Ελληνο-Τουρκικής Ομοσπονδίας, που μας την πρωτοαποκάλυψε ο πράκτωρας της Cia Γ.Παπαδόπουλος, στις 25-05-1971, με δηλώσεις του στην Milliet.

Ο κυρ-διπλωμάτης διευκρίνισε ότι,«δεν έχει μετακινηθεί από τις εθνικές πάγιες ελληνικές θέσεις».

Αυτή είναι η ουσία.

Οι «κακοί Τούρκοι», απλά ερμήνευσαν, (σωστά), σύμφωνα με τις αντιλήψεις του «διεθνούς παράγοντα», το «βαθύ νόημα» της «αυτονόητης εθνικής θέσης».

Το τι είπε λοιπόν, ο κ. πρέσβης στην τελευταία ερώτηση, έχει ελάχιστη σημασία.

Και ας αφήσουν τα γλειψίματα, στον «προϊστάμενο», οι φίλοι του Greek- American News Agency, και την προσπάθεια να μετατεθεί το ζήτημα στις λεπτομέρειες ,στα σούπα μούπες και τον …Ισλανδό πρέσβη.

Το πρόβλημα δεν είναι οι διευκρινήσεις του. Αυτές τις έχουν δώσει ,πριν από αυτόν οι Αμερικανοί, στους Τούρκους. Στα «σαλόνια» της διεθνούς Ελίτ, αυτές είναι οι κυρίαρχες αντιλήψεις, για τα ελληνοτουρκικά εδώ και 20 χρόνια.

Η συνέντευξη, οργανώθηκε για να προβληθεί η πλήρης συμμόρφωση της Αθήνας, με τους «άνωθεν σχεδιασμούς», για την ένταξη της Τουρκίας στη ΕΕ. Για να διαβεβαιώσουμε , ότι «καταλάβαμε το πραγματικό μας συμφέρον».

Όλα τα άλλα είναι τρίχες κατσαρές.

Ο κυρ-διπλωμάτης «υπενθύμισε ότι η δήλωση του έγινε σε
θεωρητικό επίπεδο», και «πάντα υπό την σαφή προϋπόθεση αν κάποτε η
Τουρκία θα γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε.- τότε και μόνον τότε θα
μπορούσαν να ισχύσουν όσα θεμελιώδη ισχύουν για τα κράτη μέλη της
Ε.Ε».

Το πρόβλημα , βρίσκεται στην «πάγια εθνική θέση», που λέει ότι , «Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα, θα λυθούν χωρίς αμφιβολία την επομένη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σε αυτά, τα λίγα λόγια, συνοψίζεται όλη η σύγχρονη παθογένεια ,η αυτοκτονική αφέλεια και ο στρουθοκαμηλισμος της ελλαδικής ψωρο-ελιτ!

Εμείς καλά τα καταλάβαμε.

*Το διορθωτικό «επικοινωνιακό πραξικόπημα» με τον κυρ-διπλωμάτη είναι αντιπερισπασμός.

1 σχόλια:


Ανώνυμος είπε...
""Η συνέντευξη, οργανώθηκε για να προβληθεί η πλήρης συμμόρφωση της Αθήνας, με τους «άνωθεν σχεδιασμούς», για την ένταξη της Τουρκίας στη ΕΕ. Για να διαβεβαιώσουμε , ότι «καταλάβαμε το πραγματικό μας συμφέρον».""
AYTH AΛΛΩΣΤΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΕΣΠΟΤΕΙΑΣ.
ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡO:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ(ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΛΠ)ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ,ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ.
ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ,ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ.
ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΝΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΕΣΠΟΤΕΙΑ...




Is that what the journalist thinks it is? Then can he explain the reason why does Greece (and Cyprus[?]) are pushing hard for Turkey's EU membership?  In addition, there are a few other things attributed to Kaskarelis that very few people know about.  Just think about it;  why did Dora, a ND MFA, transfer him from Brussels to Washington?  She knew very well that Kaskarelis was a staunch PASOK follower, and he had played an interesting role in the issue of Skopje's application and push for membership in the EU and NATO.  All these happened a few months before the ND government fell and the PASOK government came to power.

Thank you
Marcus




ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Εκτύπωση
E-mail
Γράφει ο/η Greek American News Agency  
16.12.09
kaskarelis.png
 «Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα, θα λυθούν χωρίς αμφιβολία την επομένη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση»,  αυτή η δήλωση απάντηση  του έλληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον κ. Βασίλη Κασκαρέλη  σε ομιλία του στο  WOODROW WILSON CENTER  την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου (09)   καθώς και η εν συνεχεία  διευκρινιστική επεξήγηση στο τέλος της ομιλίας του  σε σχετική ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου που απαντά    ότι  «Σε περίπτωση που η Τουρκία γίνει μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα περισσότερα από τα μεταξύ μας προβλήματα, θα λυθούν την αμέσως επόμενη μέρα και χωρίς καν να χρειαστεί διαπραγμάτευση. Τα προβλήματα στο Αιγαίο, ας πούμε. Όταν η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ, τα σύνορα θα καταργηθούν, επομένως δεν θα απομείνει και πρόβλημα». Τα παραπάνω όχι μόνο  δεν αποτέλεσαν μέρος της ομιλίας  αλλά επί πλέον διαστρεβλώθηκαν  και  παρερμηνεύθηκαν σκόπιμα  από Τούρκους.  Το παιχνίδι της διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης   συνέχισαν άθελα τους βέβαια -θέλουμε να πιστεύουμε - αρκετά ελληνικά blog και site  τα οποία αναπαρήγαγαν με τα ανάλογα αυθαίρετα σχόλια και συμπεράσματα. 


Σημειώνω, ότι ο εκδότης του κατωτέρω e-mail είναι καθηγητής ηλεκτρονικών στο Ε.Μ.Π. και πρόεδρος της Ενώσεως Κωνσταντινουπολιτών Ελλάδος.
Β.Ν.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ 1950 ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΛH ΤΟΥ ΝΑΤΟ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΝΙΚΟΣ ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ


Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, ο πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες Β. Κασκαρέλης υποστήριξε σε ομιλία του στην Ουάσιγκτον ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα οδηγήσει στην επίλυση των ελληνο-τουρκικών προβλημάτων στο Αιγαίο. "Σε περίπτωση που η Τουρκία γίνει μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα περισσότερα από τα μεταξύ μας προβλήματα, θα λυθούν την αμέσως επόμενη μέρα και χωρίς καν να χρειαστεί διαπραγμάτευση. Τα προβλήματα στο Αιγαίο, ας πούμε. Όταν η Τουρκία γίνει μέλος της Ε.Ε. τότε τα σύνορα θα εξαφανιστούν και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον και προβλήματα", φέρεται να δήλωσε συγκεκριμένα ο Έλληνας πρέσβης.
Επισημαίνεται ότι σε συνέντευξή του τη περασμένη Κυριακή ο ΑΝΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκή προοπτική για τη Τουρκία με τη σημερινή της μορφή ούτε για "μια Τουρκία που παίζει με την σκέψη της στο οθωμανικό παρελθόν".

1 σχόλιο:

  1. Μήπως, λέω μήπως, πιστώθηκε ο εις Ουασινκτώνα υπηρετών δημόσιος λειτουργός με χρήματα του ελληνικού λαού;
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή