Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Δελτίον τύπου ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Από τον Παντελή Οικονόμου, εκπρόσωπο των ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ (αριστερή πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ) έγινε η ακόλουθη δήλωση για τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις :

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι « είναι άσχημο να ζητήσουμε από τη "Μακεδονία" να αλλάξει το όνομά της, δίνοντας την υπόσχεση ότι στη συνέχεια θα υποστηρίξουμε το αίτημα για ένταξή της στο ΝΑΤΟ».

Η στάση αυτή του κυρίου Ερντογάν, πρωθυπουργού μιας χώρας ιδιαιτέρως εκτεθειμένης στην διεθνή κοινότητα για πληθώρα παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ασφαλώς δεν μπορεί να επηρεάσει, ουδέ κατ ελάχιστον, τις διαβουλεύσεις οι οποίες, με απόφαση του Ο.Η.Ε., διεξάγονται στο πλαίσιο του διεθνούς αυτού οργανισμού, και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη των Σκοπίων, για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ονομασίας.

Όμως, ο Τούρκος πρωθυπουργός ομιλεί, ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη διμερείς διπλωματικές διαβουλεύσεις Ελλάδας-Τουρκίας, για τον προσδιορισμό ημερομηνίας για την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του στην Άγκυρα. Και τούτο, ενώ η χώρα μας έχει κατ επανάληψη δείξει την καλή της διάθεση για βελτίωση των διμερών μας σχέσεων, τόσο σε ό,τι αφορά την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και σε μια σειρά άλλα θέματα.

Μάλιστα, οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται μόλις μια μέρα μετά τις προκλητικές απόψεις του επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, σχετικά με «τουρκική μειονότητα στη Ρόδο» ! Κατανοούμε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η γειτονική χώρα, συνεπεία της επεκτατικής πολιτικής της εις βάρος των όμορων χωρών. Όμως, οι λεονταρισμοί της Τουρκίας δεν μπορεί να μένουν χωρίς απάντηση εκ μέρους της Ελλάδας. Και η ενδεδειγμένη τέτοια απάντηση είναι η αναβολή επ' αόριστον της επίσκεψης Καραμανλή, με μονομερή απόφαση της ελληνικής διπλωματίας.

Αναμένουμε από τον έλληνα πρωθυπουργό να πράξει το αυτονόητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου