Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Μήπως είναι διαδόσεις...;

Έλαβα τα ακόλουθα ενυπόγραφα μηνύματα τα οποία λόγω της σοβαρότητος τους τα συνόψισα σε ένα και τα δημοσιεύω, με την ελπίδα ότι θα βρεθεί κάποιος φιλότιμο να το απαντήσει.

ΣΓΣ


Ζητούμε άμεση διάψευση από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Ζητούμε άμεση τοποθέτηση από τους Αρχηγούς όλων των Ελληνικών και των Κυπριακών κομμάτων.

Ο Ελληνικός και Κυπριακός Λαός δεν ανέχεται άλλες ενδοτικές συμπεριφορές. Τις γκρέμισε επί χούντας. Σήμερα δεν έχουμε χούντα η οποία έγινε για να καταστραφεί η Κύπρος.

Η μη ρητή τοποθέτηση από τα –όποια-- κόμματα [Ελλάδας και Κύπρου] ισοδυναμεί με επιβεβαίωση των δημοσιευθέντων.

Και αυτό δεν θα το ανεχθεί ο Λαός,

Η εποχή της προδοτικής χούντας του 1967-74 παρήλθε ανεπιστρεπτί.

Δημήτρης Αλευρομάγειρος

Φτάνει το τέλος;;;

Φαίνεται ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα (ίσως και πριν) η τριαρχία, Γιωργάκη, Ντόρας και αξιότιμου Χριστόφια θα φέρει το την αρχή του τέλους της Κύπρου.

Ε. Μπίλλής

Όπως γνωρίζετε η ιδιαιτέρα μου πατρίδα Κύπρος μπαίνει σε μία πολύ επικίνδυνη περίοδο με ένα πρόεδρο (τέως φανατικό υποστηρικτή του σχεδίου Ανάν τουρκοποίησης της) και με μία Ελληνίδα ΥΠΕΞ που διαβίβασε στον ελληνικό τύπο την θρασεία απαίτηση της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (που φαίνεται ότι συμφωνεί με αυτή), να άρουν η Ελλάδα και η Κύπρος τις αντιρρήσεις τους στο σχέδιο ΑΝΑΝ (συνημμένο).

Όπως επίσης θα μάθατε ο κ. Ντάνιελ Φριντ διατηρείται στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και μάλιστα ως κύριος σύμβουλος της κ. Κλιντον.

Αποτέλεσμα. Φαίνεται οι Τούρκοι μας δίδουν τη Σχολή της Χάλκης και μας παίρνουν την Κύπρο, χωρίς κανείς να ενοχλείται.

Ε. Μπίλλης

Σας διαβιβάζω τη παράγραφο 9, από τη σελίδα 13 (Διπλωματία) του Ε.Τ. της Κυριακής 01/03/2009.

Από την κατωτέρω παράγραφο 9 του άρθρου αυτού, φαίνεται ότι η αξιότιμος ΥΠΕΞ της Ελλάδος κ. Ντόρα Μπακογιάννη σε πλήρη σύμπνοια με την αξιότιμη ΥΠΕΞ των ΗΠΑ κ. Κλίντον και <<άγνωστον>> με ποιους δικούς μας, μας προετοιμάζει με το κατευθυνόμενο από αυτήν αυτό άρθρο, για επερχόμενες εξελίξεις επαναφοράς και επιβολής του σχεδίου ΑΝΑΝ.

Με εκτίμηση

Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, Μιχαλακοπούλου 155 ΤΚ 11527 Αθήνα, τηλ. +302107700568

9Υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στις σχέσεις Αθήνας - Ουάσιγκτον στην παρούσα συγκυρία;

Οι ΗΠΑ θα ήθελαν εντονότερη ελληνική συμμετοχή στο Αφγανιστάν (δηλαδή κυρίως στρατό και επιθετικά ελικόπτερα), αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, άρση των ενστάσεων Αθήνας-Λευκωσίας για το τελευταίο σχέδιο Ανάν, που απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα. Επίσης θα ήθελαν συνεργασία στα θέματα ασφάλειας και σύμπραξη ελληνικών αμερικανικών αρχών για την καταπολέμηση της εγχώριας τρομοκρατίας. Η κατάργηση της βίζας για τους Έλληνες πολίτες συνδέεται ευθέως με αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου