Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

«Ένα μικρό Βατοπέδι στις Σπέτσες»

Έχω προσωπικό βίωμα σε ότι αφορά την Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών, όταν ως -- δια της βίας εκλεγείς-- πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων προ 30 και πλέον χρόνων και όταν η θαυμάσια αυτή Σχολή λειτουργούσε.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που ζήτησα ήταν το κληρονομητήριο και τα σχετικά μ' αυτό έγγραφα. Κατέληξα να πάω στο ΥΠΟΙΚ (Καραγιώργη της Σερβίας) στη Δνση Κληροδοτημάτων, όπου κατά παγίαν δημοσιοϋπαλληλική τακτικήν παραπεμπόμουν από τον έναν στον άλλον και τελικά δεν κατόρθωσα να βρω το κληρονομητήριο. Επειδή κατάλαβα ότι με ενέπαιζαν, αγρίως, και επειδή δεν είχα το απαιτούμενο χρόνον, αλλά και ούτε τη διάθεση να ανοίξω ένα κάποιο μέτωπο με την πολλά υποκρύπτουσα γραφειοκρατία, παραιτήθηκα από πρόεδρος και άφησα κάποιον άλλο να συνοδοιπορήσει με την τότε κατάσταση που κατέληξε σε λιγότερα από πέντε χρόνια να κλείσει η Σχολή ...
ΣΓΣ

Οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο καταγγέλλουν μέλη της σημερινής Εκτελεστικής Επιτροπής της Αναργύρειου και Κοργιαλένειου Σχολής Σπετσών αναφορικά με τη διαχείριση της περιουσίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος. «Μήλον της Έριδος», το ξενοδοχείο Ποσειδώνιο. Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο του tvxs.

Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές του 2004, το ιστορικό ξενοδοχείο - σήμα κατατεθέν - των Σπετσών δόθηκε προς ανακαίνιση και εν τέλει οικονομική εκμετάλλευση στην Πρωτοβουλία Σπετσών ΑΕ. Μία εταιρεία η οποία συστάθηκε με διαδικασίες «εξπρές» επί τούτου.

Διαμαρτυρόμενα μέλη της νυν Εκτελεστικής Επιτροπής της Κοργιαλένειου καταγγέλλουν τους όρους της σύμβασης που υπέγραψαν οι πρώην διοικήσεις της Σχολής ουσιαστικά ως επαχθείς για την περιουσία ενός Κοινωφελούς Ιδρύματος, τονίζοντας ότι προβλέπεται η διάθεση περίπου 4 στρεμμάτων, από το «φιλέτο» του νησιού, έναντι περίπου 10.000 ευρώ το μήνα, για 50 χρόνια. Εμφανίζονται, μάλιστα, καχύποπτοι για το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών δηλώνει αναρμόδιο, επιτρέποντας αυτή την εξέλιξη. Ζητούν, πρωτίστως, τη «νομιμοποίηση της σύμβασης» και μιλούν για «ένα μικρό Βατοπέδι στις Σπέτσες».

Διαβάστε το σχετικό - ανώνυμο ύστερα από σχετική παράκληση - κείμενο που δίνει το πνεύμα της καταγγελίας.

Από την πλευρά της, η Πρωτοβουλία Σπετσών ΑΕ στέκεται στα οφέλη που θα προκύψουν από την εκτέλεση του έργου ανακαίνισης του ξενοδοχείου, το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί το ερχόμενο καλοκαίρι. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «ο συνεδριακός τουρισμός, το Spa και το κέντρο άθλησης και ευεξίας, οι θεματικές εκδηλώσεις και η δημιουργική διαχείριση, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα υποστηρίξει ανάλογες πρωτοβουλίες στο νησί, και θα καταστήσει και πάλι τις Σπέτσες, επίκεντρο πολιτιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας», αρνούμενη την ύπαρξη οποιουδήποτε νομικού κωλύματος.

Διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρείας που εκδόθηκε για λογαριασμό του tvxs.

http://www.tvxs.gr/v6855


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου