Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά, σαν παλιό καλο κρασί

ΣΥΝ: Αναψαν τα αίματα με παρέμβαση Κύρκου
Έντονη κριτική άσκησε ο Λεωνίδας Κύρκος για την εσωκομματική διαμάχη στο ΣΥΝ, κάνοντας λόγο για κατολίσθηση και αλλοίωση των χαρακτηριστικών του κόμματος
"Η" 13/3
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Φανερά δυσαρεστημένος παρουσιάστηκε ο Λεωνίδας Κύρκος από την εσωκομματική διαμάχη στο Συνασπισμό. Ο κ. Κύρκος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις και την ενότητα του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι παρατηρεί «βαθμιαία κατολίσθηση και αλλοίωση των χαρακτηριστικών του ΣΥΝ».

Παράλληλα χαρακτήρισε «κορυφαίο λάθος» την υποβάθμιση της υποψηφιότητας του «επιτυχημένου ευρωβουλευτή» Δημήτρη Παπαδημούλη και συμφώνησε με την παρατήρηση του Φώτη Κουβέλη περί σχεδίων πολιτικών «διώξεων» μέσα στο κόμμα.

Ιδιαίτερα οξύς ο κ. Κύρκος έκανε λόγο για προσπάθεια «κατάληψης του χώρου» προσθέτοντας ότι εάν κάποιοι επιχειρήσουν να επιβάλλουν «αριστερίστικη αντί για αριστερή πολιτική θα κάνουν κορυφαίο λάθος».

Την ίδια στιγμή, κάλεσε την ηγεσία να αλλάξει γραμμή πλεύσης, υπογραμμίζοντας ότι «θα χρειαστεί να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις» προκειμένου να διασφαλιστεί η ενότητα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας απέφυγε να σχολιάσει σημειώνοντας μόνο ότι το κόμμα του δεν κρύβει τις διαφωνίες κάτω από το χαλί παρά το πολιτικό κόστος.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κύρκου, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή το κόμμα πληρώνει τις δημοκρατικές διαδικασίες που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι είναι προτιμότερες οι τριβές από τις κλειστές διαδικασίες που τηρούν σε αυτές τις περιπτώσεις τα άλλα κόμματα.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&tag=12730&pubid=6225102

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου