Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

20091206 Απάντηση στα πολλά ερωτηματικά για την αρνητική πορεία του Σκοπιανού

Ο άγνωστος διάλογος
Απόρρητο έγγραφο της πρεσβείας μας στο Παρίσι αποκαλύπτει ότι στο τετ α τετ Μπακογιάννη - Μιλοσόσκι, η πρώην υπουργός απεμπόλησε «erga omnes», ταυτότητα και γλώσσα

Απάντηση στα πολλά ερωτηματικά για την αρνητική πορεία του Σκοπιανού και την εξάντληση της δυναμικής και του διπλωματικού κεφαλαίου του Βουκουρεστίου χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα για τη χώρα μας, δίνει η αποκάλυψη του «Εθνους της Κυριακής» για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχαν τον Σεπτέμβριο του 2008 στο Παρίσι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Ντ. Μπακογιάννη και Α. Μιλοσόσκι.
Μπακογιάννη και Μιλοσόσκι στην Κέρκυρα. Εναν χρόνο πριν στο Παρίσι άρχισε το «μάδημα» του Βουκουρεστίου.
Μπακογιάννη και Μιλοσόσκι στην Κέρκυρα. Εναν χρόνο πριν στο Παρίσι άρχισε το «μάδημα» του Βουκουρεστίου.

Στη συνάντηση αυτή, το περιεχόμενο της οποίας καταγράφηκε στο «ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ»(αποτελεί την υψηλότερη διαβάθμιση απόρρητου εγγράφου στο ΥΠΕΞ) με ημερομηνία «20.09.2008» από τον τότε πρέσβη στο Παρίσι Δ. Παρασκευόπουλο, η κ. Μπακογιάννη εμφανίζεται πριν κλείσουν έξι μήνες από το Βουκουρέστι να «μαδά «φύλλο φύλλο» την ελληνική εθνική κόκκινη γραμμή, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την υποβολή της πρότασης Νίμιτς της 8ης Οκτωβρίου 2008, την οποία φυσικά έσπευσε να αποδεχθεί ως βάση προς διαπραγμάτευση.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=8742863

1 σχόλιο: