Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

H ξεφτιλα που την παρουσιαζουν ως νικη........

Κύριοι Κύριοι της Ελληνικής και της Κυπριακης Κυβερνησης,

Και ομως μην ησυχαζετε.
Ο Ελληνικος και Κυπριακος Ελληνισμος θα γκρεμισει τις ξεφτιλες σας,
Δ.Αλευρομαγειρος


[υ.γ. ο υπουργός "προστασίας του πολίτη"[!!!!] τρομοκρατημενος σημερα το βραδυ απο την πορεια 500 ατόμων που κρατουσαν μονο ελληνικές σημαιες και πανώ εναντιον της ένταξης της τουρκιας και της τουρκικης κατοχης στην ΚΥΠΡΟ,δεν επέτρεψε σε επιτροπη αποτελουμενη απο 3 μέλη μας να θυροκολήσουν το ψηφισμα στην τουρκικη πρεσβεια.....
προφανως οι εντρομοι τουρκοι ζητησαν να τους "προστατεψουν" απο την επιτροπη των 3 ατόμων.
Αυτα τα δειλα ανθρωπαρια , ηθελε να προστατεψει ο κ υπουργος;;]




Άλλος ένας σοβαρός αναλυτής, ο Γιώργος Δελαστίκ, επισημαίνει κατωτέρω τις ολέθριες επιπτώσεις από την στάση Κύπρου και Ελλάδας στο συμβούλιο υπουργών εξωτερικών της ΕΕ.

Σχετικά να σας θυμίσω ότι ο ΑΝΥΠΕΞ κ. Δρούτσας  πρόσφατα είχε δηλώσει στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας:

«Είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε πάλι αυτό που πιστεύουμε βαθιά: ότι δυστυχώς ακόμη και σήμερα στην Ενωμένη Ευρώπη, στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια, υπάρχουν τείχη. Αναφερόμαστε βεβαίως στην Κύπρο. Και το είπαμε με δυνατή φωνή, κύριε Πρόεδρε».

Ο υποφαινόμενος είχε γράψει τότε: 
Βέβαια δεν αρκεί να πέσει το τείχος της Λευκωσίας. Γιατί αν πέσει με κακή λύση <<ελληνισμός της Κύπρου, τέλος>>. Θα δούμε το Δεκέμβριο.

Είδαμε λοιπόν το Δεκέμβριο το <<η Κύπρος εάλω>>.
Συνεπώς κ. Δρούτσα για να μην πλημμυρίσει η Κύπρος και το μη κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου από το 1.00.000 τούρκους εποίκους που είπε ότι θα στείλει σε πρώτη φάση η τουρκία στην Κύπρο, και εφόσον ούτε νέο οδικό χάρτη της βάλατε, επειγόντως αντΊ να ζητάτε να πέσουν τα τείχη μεταξύ του ελεύθερου  (προς το παρόν) και του  υπο κατοχήν τμήματος της Κύπρου, επειγόντως δημιουργείστε όσον το δυνατόν υψηλότερα τείχη. Διαφορετικά ελπίζω να αντιλαμβάνεστε ότι συμβάλλετε στη δημιουργία την ελληνοκυπριακής Αλεξανδρέττας.

Και όλα αυτά  λόγω της <<γενναίας και εθνικής>> σας στάσης πρόσφατα στην ΕΕ, η οποία στάση σας ίσως έχει <<καλύτερα>> αποτελέσματα για τον ελληνισμό της Κύπρου και από το <<θαυμάσιο>> σχέδιο Ανάν στην σύνταξη του οποίου είχατε συμβάλει συνεργαζόμενος με το άξιο <<δάκαλο>> σας λόρδο Χάνευ.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Η Κύπρος εάλω στην ΕΕ
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Δραματικές επιπτώσεις για το διεθνές κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει η προχθεσινή ομόφωνη απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αναφορικά με τη σύνοδο κορυφής των «27» που αρχίζει σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα. Οι Ευρωπαίοι δεν επέβαλαν απολύτως καμία κύρωση στην Τουρκία για την άρνησή της να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της Αγκυρας που έχει υπογράψει με την ΕΕ και το οποίο της επιβάλλει να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της και στα πλοία και αεροπλάνα υπό κυπριακή σημαία. Πέρασε έτσι άπρακτη και η... τρίτη (!) προθεσμία που είχε δώσει η ΕΕ στην Αγκυρα για να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις στο θέμα αυτό - οκτάμηνη η πρώτη, δεκαεξάμηνη η δεύτερη, τρίχρονη η τρίτη. Σαν να μην έφτανε η μη επιβολή κυρώσεων, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ τώρα πλέον δεν εισηγούνται καν να μπει κάποια προθεσμία συμμόρφωσης της τουρκικής κυβέρνησης.

Οι Ευρωπαίοι αφήνουν έτσι αχαλίνωτη την Αγκυρα να αισθάνεται - και δικαίως - ότι δεν υπάρχει πια καμιά δέσμευση για την Τουρκία εκ μέρους της ΕΕ που να αφορά υποχρεώσεις της Αγκυρας έναντι της Κύπρου! Εξέφρασαν υποκριτικά μόνο μια «βαθιά λύπη» για το ότι η Τουρκία δεν συμμορφώθηκε και μετά από αυτό αποφάσισαν να μην της ξαναβάλουν προθεσμία και τη στενοχωρήσουν και επιπροσθέτως να ανοίξουν πριν από το τέλος του χρόνου, δηλαδή στο επόμενο εικοσαήμερο ένα ακόμη διαπραγματευτικό κεφάλαιο, αυτό για το περιβάλλον που είναι και επίκαιρο!

«Η κυπριακή κυβέρνηση απαίτησε τώρα ένα ισχυρό πολιτικό σήμα της ΕΕ προς την Αγκυρα επειδή δεν έχει κάνει τίποτα... αλλά μόνο μερικά μικρά κράτη - μέλη συμπαραστάθηκαν στην Κύπρο» γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε».

Αυτή η στάση των κυβερνήσεων της ΕΕ θρυμματίζει βεβαίως για πολλοστή φορά τον μύθο της, ανύπαρκτης στην πράξη, «κοινοτικής αλληλεγγύης». Ηταν όμως απολύτως αναμενόμενη από τη στιγμή που η μεν κυβέρνηση Παπανδρέου έχει διακηρύξει ως «στρατηγική επιλογή» της την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, απορρίπτοντας ρητά κάθε «ειδική σχέση» ΕΕ - Τουρκίας όπως προτείνουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, η δε κυβέρνηση Χριστόφια έχει καταστήσει σαφές ότι επιδιώκει την πάση θυσία συνέχιση των ευρωτουρκικών διαπραγματεύσεων επειδή νομίζει ότι αυτές θα οδηγήσουν σταδιακά την Αγκυρα σε πιο διαλλακτικές θέσεις στο Κυπριακό.

Η σκέψη των Ευρωπαίων είναι απλή: «αφού ούτε η Κύπρος και η Ελλάδα δεν ζητούν «πάγωμα» ή «μπλοκάρισμα» των ευρωτουρκικών διαπραγματεύσεων τι νόημα έχει να ασχολούμαστε εμείς με το αν η Τουρκία αναγνωρίζει ή όχι την Κυπριακή Δημοκρατία; Θα παραστήσουμε τους πιο φιλοκύπριους από τους... ίδιους τους Κύπριους και τους Ελληνες;».

Υπο το πρίσμα αυτό οι μεγάλες χώρες της ΕΕ θα αντιμετωπίζουν από εδώ και στο εξής την τουρκική ένταξη αποκλειστικά και μόνο από τη σκοπιά των ιδιαίτερων συμφερόντων τους χωρίς να τους υποχρεώνει η στάση της Λευκωσίας και της Αθήνας να συνυπολογίσουν και τα κυπριακά ή ελληνικά συμφέροντα.

Το μείζον πρόβλημα δεν είναι η στάση των εταίρων της ΕΕ. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι η Κύπρος και η Ελλάδα δεν άσκησαν βέτο κατά της συνέχισης των διαπραγματεύσεων ΕΕ - Τουρκίας, απαιτώντας να μπλοκαριστούν μέχρις ότου η Αγκυρα αλλάξει θέση και επικυρώσει το περιβόητο ομώνυμό της πρωτόκολλο. Ολα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

Για να καλύψει την άτακτη υποχώρηση ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε προφορικά ότι αργότερα η Λευκωσία θα καθορίσει «συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις» για να ανοίξουν ορισμένα διαπραγματευτικά κεφάλαια. Μα από τη στιγμή που δεν έβαλε όρους και βέτο τώρα, την κρίσιμη ώρα, νομίζει ο Μάρκος Κυπριανού ότι υπάρχει έστω και μια ευρωπαϊκή χώρα που να έδωσε βάρος στην απειλή του ότι θα βάλει βέτο αργότερα;

Απολύτως καμία δεν το πήρε στα σοβαρά. Ο κύβος ερρίφθη.

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κράτος μειωμένων δικαιωμάτων

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι ισότιμη με τα υπόλοιπα 26 κράτη - μέλη της ΕΕ. Μπορεί κανείς να καταπατά τα θεμελιωδέστερα των δικαιωμάτων της χωρίς να υφίσταται την παραμικρή κύρωση από τους υπολοίπους εταίρους και χωρίς επιπλέον να αντιδρά ούτε η ίδια, χρησιμοποιώντας έστω το βέτο που της έχει χορηγήσει η ΕΕ! Αυτή δυστυχώς είναι η εικόνα της Κύπρου που ήδη υφίσταται αλλά σίγουρα θα παγιωθεί μετά τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης προχθές στις Βρυξέλλες. Είναι πραγματικά κρίμα η Λευκωσία να συμπεριφέρεται στους κόλπους της ΕΕ ως κράτος μειωμένων δικαιωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου