Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ «ΒΑΣΤΑ ΡΟΜΕΛ».

Ευριπίδης Μπίλλης
Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ «ΒΑΣΤΑ ΡΟΜΕΛ».
09/03/2008 Εφημερίδα Παρόν

Υπάρχουν κάποιοι στην Ελλάδα που στοιχημάτιζαν και πολύ θα ήθελαν να ηττηθεί η Ελλάδα πλήρως στο Μακεδονικό, να πιεστεί συντριπτικά, να υποχωρήσει άτακτα, να διασυρθεί διεθνώς, να ταπεινωθεί διπλωματικά.

Να αναγνωρίσει πλήρως τον ψευτομακεδονικό αλυτρωτισμό των Σκοπίων, να θριαμβεύσουν οι ακραίοι εθνικιστές που κυβερνούν τη χώρα αυτή και ονειρεύονται τη «Μεγάλη Μακεδονία», που περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του ελληνικού εθνικού χώρου.

Γιατί το επιθυμούν αυτό; Για να ηττηθούν οι. «έλληνες εθνικιστές»! Δηλαδή το 70-80% του ελληνικού λαού που επιμένει να απορρίπτει την αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα της Μακεδονίας. Για να μπορούν να πουν μετά όχι ότι θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τα χειρότερα, αλλά ότι εξαρχής δεν χρειαζόταν να αντιδράσουμε καθόλου.

Υπάρχουν κάποιοι στην Ελλάδα που στοιχημάτιζαν και πολύ θα ήθελαν να ηττηθεί η Κύπρος, να θριαμβεύσουν τα τετελεσμένα της εισβολής, να αναγνωριστεί διεθνώς το ψευδοκράτος μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, να διαλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία.

Γιατί το επιθυμούν αυτό; Για να ηττηθούν οι «ελληνοκύπριοι εθνικιστές»! Δηλαδή αυτό το 76% του Κυπριακού Ελληνισμού που ψήφισε την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν το 2004. Για να μπορούν να πουν μετά, όχι ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τα χειρότερα, αν είχαμε αποδεχθεί το Σχέδιο Ανάν. Αλλά ότι δεν έπρεπε να αντιδράσουμε καθόλου, αφού έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Γιατί το Σχέδιο Ανάν διέλυε, εξαρχής, την Κυπριακή Δημοκρατία.

Υπάρχουν κάποιοι στην Ελλάδα που ποθούν διακαώς να κερδίσει ο ξέφρενος αλυτρωτισμός των Σκοπίων και να νομιμοποιηθούν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής. Δεν τους νοιάζει αν καταφέρουν λαμπρή νίκη οι σκοπιανοί εθνικιστές και οι τούρκοι στρατοκράτες, φτάνει να ηττηθούν οι έλληνες και οι ελληνοκύπριοι «εθνικιστές». Δηλαδή η μεγάλη πλειονότητα του Ελληνισμού, η Ελλάδα που αντιστέκεται.

Υπάρχουν κάποιοι που κατεβάζουν τον κόσμο στους δρόμους για να καταδικάσουν την αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ ή την πιθανολογούμενη επέμβαση στο Ιράν, αλλά δεν θέλουν καμία απολύτως αντίδραση για την αμερικανική πολιτική στο Σκοπιανό ή στην Κύπρο.

Είναι αυτοί ακριβώς που προεξοφλούσαν ότι οι Αμερικανοβρετανοί θα μας «συνέτριβαν» αν δεν υπερψηφιζόταν το Σχέδιο Ανάν. Και δεν τους βγήκε.

Είναι οι ίδιοι ακριβώς που προεξοφλούσαν ότι το ΝΑΤΟ θα μας ασκούσε «ασφυκτικές πιέσεις» αν ασκούσαμε βέτο στην ένταξη της FYROM. Και πάλι διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Καταγγέλλουν τα σχέδια των ΗΠΑ παντού στον κόσμο -όσο πιο μακριά μας τόσο καλύτερα- αλλά σε οτιδήποτε έχει σχέση με τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, υποστηρίζουν την πλήρη ευθυγράμμιση «προς τας υποδείξεις» των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ! Τέτοιοι «αντιιμπεριαλιστές».

Εύχονται την αποτυχία της αμερικανικής πολιτικής παντού στον κόσμο, αλλά την πλήρη επιτυχία της στην Ελλάδα! Χειροκροτούν κάθε αντίσταση προς τη δυτική πολιτική παντού στον κόσμο, αλλά κατακεραυνώνουν ως «μιαρό εθνικισμό» την παραμικρή διάθεση αντίστασης του ελληνικού λαού.

Θέλουν τον Έλληνα να «σηκωθεί από τον καναπέ του», αλλά προς Θεού, όχι για το Μακεδονικό, όχι για το Σχέδιο Ανάν, αλλά για τον. γάμο των ομοφυλοφίλων, για την προστασία της φώκιας και για τα δάση του Αμαζονίου.

Έχουν κατασκευάσει μια ατζέντα διεθνώς περιφερομένων ψευδο-αιτημάτων, με τα οποία προσπαθούν να υποκαταστήσουν τις αληθινές αγωνίες κάθε λαού.

Για όλα όσα δεν αφορούν άμεσα τον ελληνικό λαό, δεν τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, δεν τον ενώνουν, δεν εξαρτώνται από τον ίδιο - για όλα αυτά ζητούν να «αφυπνιστεί». Αλλά αν τολμήσει να ξεσηκωθεί για όσα αληθινά τον αφορούν και τον νοιάζουν, τον καταγγέλλουν ως «εθνικιστή», «αντιδραστικό», «μισαλλόδοξο» και «σκοταδιστή».

Τα παπαγαλάκια των Νέας Τάξης μας παρουσιάζονται και ως «αντι-ιμπεριαλιστές» από πάνω.

Τα τσιράκια και οι εκλεκτοί των διαπλεκομένων μας σερβίρονται ως «επαναστάτες», που θέλουν να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό.

Οι εγκάθετοι της πιο παρασιτικής πλουτοκρατίας μας εμφανίζονται ως σούπερ «προοδευτικοί».

Οι λατρευτοί των ολιγοπωλιακών συγκροτημάτων ως «φιλελεύθεροι», οι παντοιοτρόπως βολεμένοι ως «αντισυμβατικοί».

Στοιχηματίζουν ότι η Ελλάδα θα χάσει σε όλα τα μέτωπα. Αλλά δεν τους βγαίνει το στοίχημα.

Προεξοφλούσαν συντριπτικές πιέσεις των ΝΑΤΟϊκών και έπεσαν έξω. Για μιαν ακόμα φορά.

Τρέμουν τώρα με την ιδέα μήπως τα Σκόπια διαλυθούν από τις αποσχιστικές τάσεις των Αλβανών του Κοσόβου και δεν προλάβουν να συντρίψουν τους έλληνες «εθνικιστές»!

Για σκεφτείτε να διαλυθούν τα Σκόπια - πράγμα που οι ίδιοι οι Σκοπιανοί φοβούνται και οι δυτικοί διακριτικώς πιθανολογούν πλέον.

Για σκεφτείτε τι θα απογίνουν όλοι όσοι διακήρυσσαν ότι «έχει χαθεί» ο αγώνας προς ένα κρατίδιο που αύριο δεν θα υπάρχει.

Για αναλογιστείτε τι θα συμβεί με όλους εκείνους που πίεζαν να συμβιβαστούμε με ένα κράτος που θα έχει πλέον διαλυθεί.

Κάποτε οι μαυραγορίτες της γερμανικής κατοχής φώναζαν «Βάστα Ρόμελ». Τα σημερινά εγγόνια τους προσεύχονται να διατηρηθεί η ενότητα των Σκοπίων, να επιστρέψει το Σχέδιο Ανάν και να συντριβεί η επιμονή των Ελλήνων.

Έλα που δεν τους βγαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου