Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Πόλεμος σε καιρό Ειρήνης και κανείς δεν αντιστέκεται


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_18/03/2008_263211

Του Στεφανου Μανου

Στην ελληνική αγορά εργάζονται 4.300.000 εργαζόμενοι. Από αυτούς, περίπου 1.000.000 είναι στοn δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, 1.900.000 προσφέρουν εξαρτημένη εργασία στον ιδιωτικό τομέα και 1.400.000 είναι αυτοαπασχολούμενοι. Τις τελευταίες εβδομάδες η ελληνική οικονομία, η Ελλάδα, δέχεται συνεχείς και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με απεργίες. Τα εμπορικά λιμάνια, εδώ και μήνες, δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έχει περιοριστεί αισθητά. Οι οικονομικές συναλλαγές εμποδίζονται από την απεργία στην Τράπεζα της Ελλάδoς. Τόνοι σκουπιδιών σκορπάνε μικρόβια και δυσοσμίες στις πόλεις. Το μετρό και ο ηλεκτρικός δεν λειτούργησαν για τουλάχιστον μια μέρα. Πριν από μερικούς μήνες παρέλυσε η παιδεία.
Τέτοια φαινόμενα θα μπορούσαν να συμβούν σε καιρό πολέμου. Ο βομβαρδισμός ενός λιμανιού ή ενός σταθμού της ΔΕΗ θα είχε παρόμοια αποτελέσματα με εκείνα που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες. Σε περίπτωση πολέμου, όμως, το κράτος θα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να αποκαταστήσει το ταχύτερο τις βλάβες. Και όχι μόνο αυτό. Θα επιχειρούσε να προκαλέσει ανάλογα πλήγματα στον εχθρό προκειμένου να αποθαρρύνει νέες επιθέσεις. Επειδή όμως δεν έχουμε πόλεμο -με την κλασική έννοια του πολέμου- η κυβέρνηση φαίνεται να πιστεύει ότι δεν έχει υποχρέωση να αποκρούσει τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα. Η παθητική αυτή στάση, στάση εξευμενισμού του εχθρού, υποθάλπει νέες και σφοδρότερες επιθέσεις κατά της Ελλάδας. Οχι μόνο δεν αντιστέκεται η κυβέρνηση, αλλά ούτε καν προσπαθεί να αποτιμήσει τις ζημίες που προκαλούν οι απεργίες στην οικονομία. Πόσο θα επηρεάσουν τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ, την απασχόληση, τις επενδύσεις;
Θα έχετε παρατηρήσει, φαντάζομαι, ότι όσοι απεργούν ανήκουν στο 1.000.000 των εργαζομένων στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι εργαζόμενοι αυτοί έχουν κατά μέσο όρο διπλάσιες ή τριπλάσιες αποδοχές από τον μέσο όρο των αποδοχών του 1.900.000 εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Εχουν το προνόμιο της μονιμότητας, καλύτερες παροχές υγείας και αφού αποχωρήσουν από την εργασία έχουν πολύ καλύτερες συντάξεις από τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα. Στον πόλεμο, ο ρεαλισμός υπαγορεύει την άποψη: ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος, ο φίλος του εχθρού μου είναι εχθρός μου. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι αυτοαπασχολούμενοι αγρότες, επιχειρηματίες, επαγγελματίες ελπίζω να σκεφθούν ποιοι είναι οι πολιτικοί τους φίλοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τους απεργούς, τους επιτιθέμενους στην ελληνική οικονομία; Το ΠΑΣΟΚ, που ευθυγραμμίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και τάσσεται και αυτό ανεπιφύλακτα στο πλευρό των απεργών; ΄Η μήπως η Ν.Δ., που κάνει ό,τι μπορεί ώστε να εξευμενίσει τους επιτιθεμένους; Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση υπερψήφισε τις προκλητικά χαριστικές ρυθμίσεις του κ. Βενιζέλου για τη ΔΕΗ. Αλλά και η αιφνίδια μεταστροφή του κ. Αλογοσκούφη σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους στην καθαριότητα δεν αποτελεί απόδειξη προσπάθειας εξευμενισμού των απεργών; Μόνο το ΚΚΕ τόλμησε να ψελλίσει κάτι για τη ΔΕΗ, αλλά γρήγορα φρόντισε να ευθυγραμμιστεί με τα άλλα κόμματα. Το κυβερνητικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο αν κάτι κάνει σίγουρα, είναι να κατοχυρώσει τις προνομιακές ιδιαιτερότητες των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι αγρότες, οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες δεν έχουν πολιτικούς φίλους. Τα πολιτικά κόμματα είναι εχθροί τους, επειδή υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα εκείνους που τους βλάπτουν, τους εχθρούς τους. Κάνουν λάθος τα εμπορικά επιμελητήρια και οι σύλλογοι που ελπίζουν ότι με αγωγές και μηνύσεις θα λύσουν τα δυσβάστακτα προβλήματα που τους δημιουργούν οι απεργίες. Πολιτική λύση πρέπει να επιδιώξουν. Να στηρίξουν εκείνες τις δυνάμεις που θα προβάλλουν αντίσταση σε αυτούς που τους επιτίθενται. Και επειδή τέτοιες πολιτικές δυνάμεις δεν υπάρχουν σήμερα, να βοηθήσουν να φτιαχτούν. Να πάψουν να ψηφίζουν τους φίλους των εχθρών τους. Αυτό είναι το συμφέρον τους.
Είναι σημαντικό να κατανοήσουν όσοι δεν εργάζονται στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ότι όλα τα σημερινά πολιτικά κόμματα είναι σε τελική ανάλυση εχθροί τους επειδή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υποστηρίζουν τους απεργούς, εκείνους που τους βλάπτουν, που τους προκαλούν ζημιές. Στον πόλεμο, ο φίλος του εχθρού μου είναι εχθρός μου.
Οπως έγραψα ήδη στην «Καθημερινή», άκουσα στην τηλεόραση τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να δηλώνει ότι αν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν ήταν υπεύθυνη συνδικαλιστική οργάνωση, θα μπορούσε να βυθίσει στο σκοτάδι την Ελλάδα. Αν ο αρχηγός του τουρκικού επιτελείου δήλωνε ότι, αν η Τουρκία δεν ήταν υπεύθυνη χώρα, θα μπορούσε να καταλάβει τη Λέσβο σε 24 ώρες, θα θέλατε η κυβέρνησή μας να κάνει πως δεν άκουσε την απειλή; Να μην κάνει απολύτως τίποτε;

Σχόλια ΣΓΣ
Το ΧΑΑ έχει κατρακυλήσει και τεράστια χρηματικά ποσά έχουν απολεσθεί με μεσοπρόθεσμή και μακροπρόθεσμη συνέπεια να αποθαρρύνονται οι εν δυνάμει επενδυτές.
Στην παρούσα φάση της θανατικής (όχι φανατικής) αντιπαράθεσης των συνδικαλιστών με την κυβέρνηση θα πρέπει τρία τινά να συμβούν:
Η κυβέρνηση ακλόνητη προχωρεί στην ψήφιση του ασφαλιστικού, και έτσι διασώζονται οι επερχόμενες γενεές, όσο διασώζονται ασφαλιστικά.
Η κυβέρνηση αποσύρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει στα επόμενα χρόνια.
Η κυβέρνηση μαζεύει όλους αυτούς τους «διαμαρτυρόμενους παραθυράτους» και τους κλείνει μέσα σε μια αίθουσα και δεν τους αφήνει να βγουν αν δεν καταλήξουν σε ένα γι’ αυτούς αποδεκτό νομοσχέδιο, κατά το πρότυπο της εκλογής του Πάπα.

Θα πρέπει να μη μας διαφεύγει ότι οι απώλειες των ασφαλιστικών εισφορών και η κακοδιαχείριση των αποθεματικών των ταμείων είναι συνέπεια των αποφάσεων των ΔΣ των ασφαλιστικών τα οποία κατά πλειοψηφία αποτελούνται από τους εκάστοτε φωνασκούντες συνδικαλιστές, προκειμένου να ανεβούν οι μετοχές τους και να εκλεγούν βουλευτές. Αλλά, αυτοί οι ίδιοι θησαυρίζουν κατά την θητεία τους ως συνδικαλιστές, υποθάλποντας και εξαργυρώνοντας τις εκάστοτε κακοδιαχειρίσεις των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων.

Κατά τα λεγόμενά τους και έτσι είναι το δικαίωμα στη εργασία είναι ιερό, όπως ιερό είναι και το δικαίωμα στην απεργία. Ποιο είναι όμως ιερότερο;
Ο απεργών από πού λαμβάνει το δικαίωμα να απαγορεύει την εργασία σε οποιονδήποτε άλλο; Και γιατί βαφτίζει το ιερό του δικαίωμα στην εργασία «απεργοσπάστη»;
Μήπως ένα από τα ύψιστα αγαθά της δημοκρατίας είναι ότι τα δικαιώματά του ενός ξεκινάνε από εκεί που τελειώνουν τα δικαιώματα του άλλου; Πληρώνω και δικαιούμαι καθαριότητος, ηλεκτρικού ρεύματος κλπ. Μήπως μου τα υπεξαιρείς αυτά τα αγαθά για τα οποία έχω ήδη πληρώσει; Μήπως η υπεξαίρεση είναι ποινικό αδίκημα;
Αλλά όταν δικάζεται το θέμα της απεργίας της ΔΕΗ, αν είναι παράνομη και καταχρηστική και οι συνδικαλιστές εισορμούν στη δικαστική αίθουσα, διακόπτουν τη δικαστική διαδικασία και σε ουδεμία συνέπεια υπόκεινται. Τι περιμένουμε; Ο πάτος έχει χαθεί.
Υπενθυμίζω ότι όταν επανήλθε το ΠΑΣΟΚ το 1993 αποκατέστησε τον Σταμούλο και τον άλλο, που είχαν ξεβρακώσει τους ιδιοκτήτες αυτοκινητιστές, όπως επίσης αποκατέστησε και τους απολυθέντες της ΔΕΗ και όχι μόνον αυτό αλλά τους έδωσε αναδρομικά και τους μισθούς που δεν είχαν πάρει λόγο απολύσεως.
Έχει κάποιος αποτιμήσει τις θετικές και αποθετικές ζημιές που έχουν επιφέρει όλες αυτές οι απεργίες, όταν για αντικειμενικούς λόγους ο πληθωρισμός έχει φθάσει στο 4,4%; Με ποιον είναι αυτοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ με την Ελλάδα ή το θηρίο;



Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο του σημερινού ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ (18/3/2008).
Να νεκρώσει η παραγωγή και το 4,4% του πληθωρισμού να πάει πόσο;
Να βουλιάξει ο τόπος. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ;;;;;;;;

Σταματώ εδώ και δεν ξαναδιαβάζω αυτά που έγραψα παραπάνω επειδή θα εκνευριστώ ακόμα περισσότερο.
ΣΓΣ

2 σχόλια:

  1. Ο nd ξαναχτυπά:
    Τις πρώτες φορές που κόπηκε το ρεύμα στην περιοχή μας έγινα έξαλλος. Έβριζα γιατί θεωρούσα ότι ο ο κάθε συνδικαλιστής, μέσα στα πλαίσια της πορείας του προς το βουλευτικό αξίωμα, έπειθε τον εργαζόμενο κόσμο, ότι η διακοπή της λειτουργίας της ετοιμοθάνατης οικονομίας αυτής της χώρας θα ήταν η λύση στο πρόβλημά του. Εξυπηρετώντας σκοτεινές κοματικές σκοπιμότητες και μόνο.

    Όταν κάποια στιγμή - από δικό μου λάθος περισσότερο - χάλασε και ένας εξωτερικός μου δίσκος από τη διακοπή του ρεύματος, άρχισα να βρίζω και τη μαμά του απανταχού συνδικαλιστή, η οποία πριν από χρόνια φίλησε κατουρημένες ποδιές για να πάρουν το "καημένο" το παιδί της στη ΔΕΗ, ενώ τώρα καμαρώνει το γιό της που βγαίνει στην τηλεόραση και έχει τόση εξουσία, που όχι μόνο βρίζει υπουργούς, αλλά σκοτεινιάζει με τό έτσι θέλω ολόκληρες περιοχές.

    Η μαμά του μπρεί να μη μου έφταιγε, αλλά ούτε κι εγώ έφταιγα να μην μπορώ να δουλέψω και να μην μπορώ - κατ' επέκταση - να τελειώσω τη δουλειά μου και να εισπράξω την αμοιβή μου, ώστε να πλήρώσω και το πανάκριβο ρεύμα του σπιτιού και του γραφείου μου...

    Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που έκατσα και άκουσα το λόγο για τον οποίο κάνουν απεργία.

    Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που άκουσα, οι ΔΕΗτζήδες έχουν εδώ και πολλά χρόνια φτιάξει ένα ταμείο, το οποίο διατηρούν αυτόνομο, ανθηρό και ικανό να τους δώσει συντάξεις, όταν εμείς των άλλων ταμείων δεν θα έχουμε! Και τώρα έρχεται ο πλέον καταζητούμενος λήσταρχος, το Κράτος με τους βουλευτές και τους λειτουργούς του, και τους ζητάει με τσαμπουκά τα λεφτά του Ταμείου. Το Κράτος, το οποίο κατάφερε να διαλύσει όλα τα ταμεία που πήρε στον έλεγχό του (θυμηθείτε τα χρήματα του Ταμείου Νομικών που "δανείστηκε", θυμηθείτε το Ν.Α.Τ. , και βέβαια το ΤΕΒΕ, το ΙΚΑ και όλα, μα όλα τα Ταμεία που διαχειρίζεται), έρχεται τώρα, απλώνει και χερουκλώνει τα λεφτά των εργαζομένων, "για να σωθεί το Ασφαλιστικό". Το Ασφαλιστικό, που το ίδιο το κράτος διέλυσε με τις σπατάλες, τις κομπίνες και τις λαμογιές του!

    Οι εργαζομενοι άνθρωποι αυτοί, που χρόνια πλήρωναν και θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν τις εισφορές τους, δεν θέλουν να δώσουν τα λεφτά ΤΟΥΣ στο Κράτος. Δεν θέλουν βρε παιδί μου οι νέοι "κουμπάροι" να κάνουν τα λεφτά τους ομόλογα, επενδύσεις και άλλα συναφή. Και να κονομήσουν, σε βάρος των συντάξεών τους! Δεν θέλουν τα λεφτά που μάζευαν όλα τα χρόνια, να τα βάλουν στο βωμό του Ασφαλιστικού συστήματος που οι εκάστοτε Κυβερνήσεις ξέσκισαν και ξεπαράδιασαν, για να βολέψουν τους δικούς τους, ενώ τώρα τάχα μας λένε ότι δεν βγαίνει λόγω δημογραφικού προβλήματος.

    Είναι δηλαδή παράλογο οι εργαζόμενοι, που έχουν φτιάξει το Ταμείο τους ανθηρό και απολαμβάνουν το δικαίωμα στη σύνταξη,να μη θέλουν η κα Πετραλιά, με ύφος απαγγελίας ποιήματος "τι είναι η Πατρίδα μας..." να τους πει ωραία και ελαφρά τη καρδία ότι δεν θα πάρουν σύνταξη, ενώ έχουν πληρώσει γι αυτήν;;;

    Και μαζί με αυτούς της ΔΕΗ, είναι παράλογο να διαμαρτύρονται βέβαια και οι μηχανικοί (το ΤΣΥΜΕΔΕ έχει ένα πολύ μεγάλο μέρος της Τράπεζας Αττικής, άρα έχει εξασφαλίσει την βιοσιμότητά του) και όλοι όσοι έχουν φροντίσει να έχουν ένα υγιές ταμείο;;;

    Δε νομίζω ότι το δίλλημα για τους ΔΕΗτζήδες είναι α) να διαλυθεί το Ασφαλιστικό σύστημα ή β) να το σώσουμε δεχόμενοι να ενωθούμε με όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, αλλά α) να τους δώσουμε τα λεφτά μας να τα φάνε και αυτά, όπως όλα τα άλλα, χάνοντας κι εμείς και τα παιδιά μας τις συντάξεις μας, ή β) να κρατήσουμε τα λεφτά μας, έστω και παραλύοντας το κράτος, μπας και αποφασίσουν ότι δεν έχει άλλη μάσα από λεφτά εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών.

    Θα μου πείτε ότι, ναι, αλλά δεν είναι τρόπος αυτός! Δεν φταίει ο καταναλωτής τίποτα, που μένει χωρίς ρεύμα! Η γριά που θέλει να βράσει λίγο γάλα στο κατσαρολάκι της για να πάρει τα φάρμακά της και δεν έχει ρεύμα τι φταίει ;;;

    Θα σας πω όμως ότι είναι πάγια αρχή της επικοινωνίας ότι 2 πλευρές πρέπει να μιλούν την ίδια γλώσσα, αν θέλουν μία γόνιμη συνομιλία. Σε έναν Γερμανό δεν μπορείς να μιλάς Γαλλικά, ειδικά αν δεν ξέρει Γαλλικά, και να περιμένεις να κάνεις κουβέντα επιπέδου. Το ίδιο και σε έναν Γάλλο!

    Το ίδιο και στο ελληνικό κράτος, των τεμπελόσκυλων βουλευτών, που,όχι μόνο δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους, αλλά δεν έχουν και ιδέα τι θα πει πληρώνω εισφορές, αφού τις εισφορές των ταμείων τους τις πληρώνει η Βουλή, δηλαδή εμείς...

    Τι ΄αλλη γλώσσα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανείς για να μιλήσει σε ένα κράτος που πληρώνει τον Διοικητή της ΔΕΗ με 400.000€ το χρόνο + BONUS παρακαλώ, για να μας πει το απίστευτο συμπέρασμα "πρέπει να αυξηθεί η τιμή του ρεύματος κατά 30%".Να σας φέρω τη γιαγιά μου να σας το πει και αυτή; Με 4.000€ το χρόνο θα ήταν ικανοποιημένη...

    Τι γλώσσα πρέπει να χρησιμοποιήσει κανείς για να μιλήσει σε ένα κράτος, το οποίο δέχεται να πληρώνει πανάκριβα ένα Διοικητή της ΔΕΗ, που λέει μπροστά στις κάμερες ότι το διοξείδιο του άνθρακα δεν είναι ρύπος;;; Μήπως να του εξηγούσε κάποιος τι σημαίνει φαινόμενο του θερμοκηπίου και μετά να τον στείλει σπίτι του;;; Μήπως να τον στείλει σπίτι του, μαζί με αυτόν που τον πρότεινε, μπας και βάλουμε λίγο μυαλό εδώ μέσα;;;

    Τι γλώσσα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιος σε μία χώρα, που επέμενε ότι το βιβλίο της ιστορίας είναι σωστό, για να το αλλάξει λίγο μετά τις εκλογές, όταν είδε ότι η Υπουργός Παιδείας δεν μπήκει καν στη Βουλή;;;;

    Δυστυχώς για όλους μας, ο αγωνιστικός δρόμος των ΔΕΗτζήδων ενάντια στο ανάλγητο κράτος είναι μόνο αυτός!

    Λυπάμαι πολύ που μου κόβουν το ρεύμα και δεν μπορώ να δουλέψω! Αλλά πια δεν τους βρίζω! Βρίζω τον εαυτό μου, που δεν κατεβαίνει να τους συμπαρασταθεί στον αγώνα τους να εξασφαλίσουν το δικαίωμα να προφυλάξουν τα χρήματά τους!

    Γιατί μη γιελιέστε! Όταν αρχίσουν να χτυπούν οι καμπάνες για το διπλανό, σύντομα θα χτυπήσουν και για εμάς. Αν το κράτος νικήσει, τα χειρότερα θα έρθουν σύντομα...

    nd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nd συνέχεια:

    Και να συμπληρώσω μία ακόμα λεπτομέρεια, για να μην παρεξηγηθώ: Ούτε ο Ριζοσπάστης, ούτε το ΚΚΕ, ούτε κανένα κόμμα με εκφράζει και με κανένα κόμμα δε συμφωνώ σε όσα λέει για τον αγώνα των εργαζομένων για το Ασφαλιστικό. Γιατί πίσω από την υποτιθέμενη κατανόηση στον εργαζόμενο, ξέρω πολύ καλά ότι κρύβονται απίστευτα κομματικά συμφέροντα, που με εξοργίζουν.Που όλα καταλήγουν στη βουλευτική έδρα και στην απόλαυση της αυθαιρεσίας της εξουσίας.

    Αυτά ταλάνισαν και ταλανίζουν ακόμα αυτό τον τόπο!

    Και όταν ο Ριζοσπάστης παρακαλά να βουλιάξει η παραγωγή και να ανέβει ο πληθωρισμός, δεν σκέφτεται ότι ο φτωχός του οπαδός είναι αυτός που θα τον πληρώσει;;;
    Ή όταν λέει και καλά να πάει ο βασικός μισθός στα 1.400€ δεν ξέρει ότι οι μισοί και βάλε εργάτες θα μείνουν άνεργοι την επόμενη μέρα;;;Δεν ξέρει ότι μεθαύριο τα 1.400€ θα έχουν λιγότερη αγοραστική αξία από τα σημερινά 600€, λόγω πληθωρισμού;;;

    Το ξέρει! Πολύ καλά! Αλλά κάνει ότι δεν το ξέρει!

    Γιατί βλέπεις κάποια πολιτικά συστήματα συντηρούνται από την ύπαρξη των φτωχών και των ανέργων. Όσο αυτοί υπάρχουν, τόσο θα υπάρχουν και τα πολιτικά αυτά συστήματα!

    Γιατί κάποιος πρέπει να πληρώνει το αγωνιστόσημο...

    Γιατί ο Ριζοσπάστης χαίρεται από την ανακατοσούρα, μπας και έρθει αυτή η ώρα που ο η μοίρα θα κοιτάει από την άλλη και μπορέσει και το ΚΚΕ να γλύψει λίγο από το γλυκό μέλι της επί μακρόν πολυπόθητης εξουσίας!

    Και γι αυτό εύχεται να γκρεμισθεί το κράτος και η παραγωγή!

    Είναι τόσο λογική η άποψή του, όσο λογικό είναι να βλέπουμε κάποιον να σηκώνεται να κυνηγήσει το δίκιο του χτυπώντας τη γροθιά του στο τραπέζι και να παρακαλάμε να σπασε το τραπέζι...

    Ο αγώνας για το Ασφαλιστικό δεν έχει ανάγκη τα κόμματα! Είναι αγώνας των εργαζομένων! Όλων των κλάδων μαζί! Αυτών που ίδρωσαν και ιδρώνουν στη ζωή τους να βγάλουν το ψωμί τους! Αυτών που αγωνιούν ακόμα για το αύριο, τόσο το δικό τους, όσο και των παιδιών τους. Τα κόμματα, και οι βουλευτές τους, ουδέποτε ίδρωσαν και ουδέποτε ανησύχησαν για το αύριο. Φρόντισαν στην τετραετία να παίρνουν σύνταξη!Φρόντισαν να βγάζουν με διάφορους τρόπους παραδάκι! Δείτε τις φορολογικές τους δηλώσεις και θα καταλάβετε!

    Και μία π αρενθεση, που δείχνει προς τα που πάμε: Την παραμονή της ανακοίνωσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ο Χατζηνικολάου ρώτησε τον Γιακουμάτο - υφυπουργό εργασίας - αν ξέρει το περιεχόμενο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Και αυτός απάντησε με ειλικρίνεια μπροστά στους έκπληκτους τηλεθεατές : "Την τύφλα μου ξέρω"

    Καταλαβαίνετε πόσο στο πόδι έγινε το νομοσχέδιο...

    nd

    ΑπάντησηΔιαγραφή