Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Όλα τα αρνιά ζητάνε να μπουν στο ... μαντρί μη και τους φάει ο λύκος.

ΣΓΣ

20080315 Το δέλεαρ της Ε.Ε. προβάλλει ο Τάντιτς

«Δημοψήφισμα» για το Κόσοβο οι σερβικές εκλογές

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σάββατο, 15 Μαρτίου 2008 07:00

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ της 11ης Μαΐου «είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε ξανά, σε δύο μήνες, ότι θέλουμε να ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο πρόεδρος της Σερβίας και ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (DS) Μπόρις Τάντιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Μπλιτς» του Βελιγραδίου.

«Λέω στους πολίτες που φοβούνται ότι μπορεί να πάμε πίσω ως χώρα, να προσέλθουν στις κάλπες», είπε ο Τάντιτς. «Αυτό που προσφέρω είναι μια ευρωπαϊκή προοπτική και μια πολιτική διατήρησης της ακεραιότητας της χώρας, της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης και ανοικοδόμησής της».

Ερωτηθείς εάν είναι πιθανό η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας -του πρωθυπουργού Βόισλαβ Κοστούνιτσα- να ενώσει τις δυνάμεις της με το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (SRS) για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ο Τάντιτς απάντησε πως «η απειλή αυτή υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια».

Την ανάγκη να εκλεγεί μια κυβέρνηση εθνικά υπεύθυνη, η οποία θα έχει ως γνώμονα το κρατικό συμφέρον και τη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας, τόνισε, απ' την πλευρά του, ο Σέρβος πρωθυπουργός της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

Ανοιχτό άφησε ο αντιπρόεδρος του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) Τόμισλαβ Νίκολιτς, το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας (DSS) του Κοστούνιτσα.

Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ δήλωσε, αργά προχθές το βράδυ, απ' τη Βαρσοβία ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία «ότι το μέλλον της Σερβίας μακροπρόθεσμα βρίσκεται στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου