Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Επιστρέφει στην Θράκη η Χαρά Νικοπούλου

20080317 Ξανά στην έδρα η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά
http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=1&catid=1&artid=638748

Δάκρυα χαράς έφερε στη δασκάλα της Θράκης Χαρά Νικοπούλου το μήνυμα από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων να στηριχθεί στο αίτημά της για επιστροφή στα καθήκοντά της. Έτσι, εκτός απροόπτου, η μαχητική κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου, που μπήκε στο μάτι των φανατικών μουσουλμάνων, επιστρέφει σήμερα στην έδρα της και κοντά στους μαθητές της. Η δασκάλα που άφησε μια εύκολη ζωή στην Αθήνα για να διδάξει στο απομακρυσμένο πομάκικο χωριό δεχόταν συχνά επιθέσεις από μερίδα ανθρώπων, οι οποίες κορυφώθηκαν τον περασμένο μήνα με τον ξυλοδαρμό της από κάτοικο του χωριού.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της «Espesso» μαζί της, ενώ ήταν καθ' οδόν για το Μέγα Δέρειο, η δασκάλα «Πασιονάρια» δεν έκρυψε τη χαρά της που θα δει και πάλι τους μαθητές της. «Τελικά είχαμε καλό αποτέλεσμα. Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι η ώρα που θα μπω στην τάξη και θα δω τα παιδιά» είπε. Απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν σκέφτεται να μαλακώσει τη στάση της ή αν φοβάται για τις αντιδράσεις, δήλωσε: «Το παρελθόν είναι παρελθόν. Από την πλευρά μου δεν θα κάνω τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ' ό,τι έκανα πριν. Δεν προτίθεμαι να αλλάξω τις παιδαγωγικές μου πρακτικές».
Ο δρόμος της επιστροφής στο Μέγα Δέρειο άνοιξε για την ηρωική δασκάλα στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, όταν το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων απάντησε θετικά στο αίτημά της. Υπενθυμίζεται ότι είχε ζητήσει εγγυήσεις για τη σωματική της ακεραιότητα και διαβεβαιώσεις πως θα απομακρυνθούν ο διευθυντής και τα μέλη της σχολικής εφορίας, που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την απομάκρυνσή της. Τελικά η πολυπόθητη απάντηση για επιστροφή στα καθήκοντά της ήρθε. Κανείς, ωστόσο, από το περιβάλλον της κ. Νικοπούλου αλλά και από τους κύκλους του υπουργείου δεν αποκάλυψε τι συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών και κυρίως τι εγγυήσεις έδωσε το υπουργείο στη δασκάλα για να επιστρέψει στη δουλειά της. Από την πλευρά του, ο ειδικός γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος ευχήθηκε να αποκατασταθεί η ηρεμία και η τάξη στο χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου