Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ

20080221 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ & ΕΠΙΚΑΙΡΑ (Σχόλια)

Η δύναμη της κοινότητας.
Θες η Πανσέληνος, θες η εαρινή ισημερία, χθες βράδυ, σήμερα το πρωί (21.03.08 02:00) βρέθηκα μπροστά στο γυαλί. Ένα από τα θέματα ήταν πόσο αποτελεσματική είναι η δύναμη των ενωμένων πολιτών. Με επιμονή, αλληλεγγύη, σύμπνοια και σωστές δημοκρατικές διαδικασίες αντιμετώπισαν με επιτυχία και αποτελεσματικά την αλυσίδα WAL-MART .
Συγκεκριμένα, η αλυσίδα WALMART συνεχώς αυξάνει τα POS (Points of Sales) της ανά της βόρειο-αμερικανική ήπειρό δημιουργώντας Supercenters τα οποία δημιουργούν πολεοδομικά προβλήματα – κάτι ανάλογο έχω ακούσει ότι συμβαίνει στην περιοχή της Κάντζα (πρώην κτήμα Καμπά) με του περιοίκους να διαμαρτύρονται. Σε πάρα πολλά μέρη η WALMART απέτυχε να εγκαταστήσει το Supercenter της χάρη στην επιτυχή δραστηριοποίηση των κατοίκων της περιοχής (κάντε κλικ στη διεύθυνση
http://walmartwatch.com/battlemart/archives/site_fight_of_the_week_bend_or/ για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες.
Ενθυμούμαι τον ανεπιτυχή αγώνα που είχε κάνει ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής Θων για να αποτρέψει την ανέγερση του μεγαθηρίου του Βωβού στην συμβολή της Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Πολλά ελέγοντο για το πώς είχαν βουλώσει τα αρμόδια στόματα.

Απεργίες
Υποχρεώσεις μ’ ανάγκασαν να κατέβω στο κέντρο της Αθήνας. Και ναι μεν οι απεργίες των ΜΜΜ είχαν ανακληθεί αλλά οι απεργοί (πυροσβέστες κλπ) είχαν, κατά τον προσφιλή τους τρόπο, καταλάβει το κέντρο της Αθήνας και έτσι τα ΜΜΜ είχαν αχρηστευθεί. Θα έπρεπε να βρεις τρόπους για να χρησιμοποιήσεις το Μετρό, ώστε να αποφύγεις επιφανειακά το κέντρο της Αθήνας, όπου οι απεργοί διαδήλωναν τα αιτήματά τους. Η ταλαιπωρία των μετακινουμένων στο έπακρο συντελούσης και της βροχής.

Για την τρέχουσα επικαιρότητα μπορείτε να κάνετε κλικ στους δεσμούς (links) κάτω αριστερά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου